Ictu

Bewustwordingsfilm toont gevaren voor de thuisgebruiker

Waarschuwingsdienst lanceert film internetbedreigingen

DEN HAAG, 25 oktober 2006 . De Waarschuwingsdienst lanceert vandaag een korte film om computergebruikers inzicht te geven in de gevaren op het internet. De film gaat in op de risico.s die met name de thuisgebruiker loopt wanneer deze de gewone dagelijkse handelingen met de computer verricht, zoals surfen, chatten, bankieren en dergelijke. Ook belangrijke beveiligingstips komen aan de orde in de film. De Waarschuwingsdienst is een gratis dienst van de Nederlandse overheid en een bron van informatie over veilig internetten. De dienst geeft voorlichting en adviezen over computerbeveiliging en waarschuwt daarnaast tegen computervirussen, wormen en beveiligingslekken in software.

De Waarschuwingsdient lanceert de film (7,5 minuten) via haar website Waarschuwingsdienst.nl. Het is daar gratis te downloaden, ook voor organisaties die zelf bezig zijn met bewustwording over internetgebruik en de film daarvoor willen gebruiken. Het verhaal draait om een gezin, waarvan alle leden gebruik maken van het internet en toont de risico.s waarvan de gemiddelde thuisgebruiker en kleine ondernemer zich vaak niet bewust is.

Waarschuwingen voor leden
De film is één van de activiteiten die de organisatie inzet om het bewustzijn van computergebruikers te verhogen en hen te wijzen op het feit dat zij niet onbeschermd of nonchalant moeten omgaan met de beveiliging van hun computer en het gebruik van internet.
De Waarschuwingsdienst waarschuwt haar leden op het moment dat er een risico dreigt, zoals virussen of wormen die grote schade aan kunnen richten. Dit gebeurt via internet, email, of sms. De gratis dienst wordt op dit moment door 65.000 mensen afgenomen.

De Waarschuwingsdienst is een onderdeel van GOVCERT.NL, het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. Zie www.waarschuwingsdienst.nl en www.govcert.nl.


Noot voor de redactie,