Veilig Amsterdam


Gemeente Amsterdam - Noodverordening Ajax-ADO

24/10/2006 - Op woensdag 25 oktober 2006 speelt Ajax tegen Ado Den Haag in de Amsterdam Arena. De burgemeester heeft deze wedstrijd in overleg met de driehoek ingeschaald als een categorie C-wedstrijd (hoog risico).

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in februari 2006 is door de clubs voor de wedstrijden tussen Ajax en Ado Den Haag afgesproken dat er twee jaar lang geen uitpubliek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn. Uit inlichtingen van de politie en eerdere ervaringen blijkt dat er ernstig rekening moet worden gehouden dat ADO Den Haag-supporters woensdag tóch naar Amsterdam komen met het voornemen de openbare orde te verstoren.

De burgemeester heeft daarom een noodverordening uitgevaardigd, inhoudende dat het personen die zich manifesteren als supporter van ADO Den Haag of waarvan anderszins door kleding, uitrusting, gedragingen of uit andere informatie duidelijk is dat zij supporter van ADO Den Haag zijn, niet is toegestaan Amsterdam binnen te komen of daar te verblijven met het kennelijke doel de openbare orde te verstoren of daartoe aan te zetten. De verordening is geldig op 25 oktober 2006 van 14.00 uur tot 24.00 uur.