Provincie Limburg

Limburgforum aan de slag! Sparringpartner voor Gedeputeerde Staten gepresenteerd

Gouverneur Leon Frissen heeft vandaag de leden van het Limburgforum gepresenteerd. Gedeputeerde Staten hebben dit Limburgforum in het leven geroepen om tot een regelmatige gedachtewisseling te komen over strategische vraagstukken waarbij de Provincie Limburg ontwikkeling en vernieuwing wil bewerkstelligen en grensverleggend wil zijn.

Het college van Gedeputeerde Staten wil op diverse voor Limburg belangrijke terreinen ontwikkeling en vernieuwing bewerkstellen en grensverleggend opereren. Om dit te kunnen doen, moet je regelmatig reflecteren. Jezelf vragen stellen als Zijn we op de goede weg? Missen we de boot op een bepaald gebied? Zijn wij wel de aangewezen partij om als trekker te fungeren? Dat kun je als college alleen, maar door je regelmatig met externen over dit soort vragen te buigen, is je scope groter. Vandaar dat het college besloten heeft tot oprichten van het Limburgforum.
De leden van het Limburgforum zijn mensen die door hun maatschappelijke staat van dienst hebben aangetoond als een slimme en creatieve partner te kunnen sparren als het om dit soort vragen gaat. De samenstelling is divers. Inmiddels hebben negen personen hun deelname toegezegd aan het Limburgforum. Er zullen nog een aantal personen benaderd worden. Voorafgaand aan de startbijeenkomst heeft Gouverneur Leon Frissen vandaag de leden van het Limburgforum gepresenteerd. Vooralsnog zal het Limburgforum twee keer per jaar bij elkaar komen.

23-10-2006 16:02