Eneco


ENECO opent bedrijfsschool voor nieuwe generatie monteurs

Ook voor vroegtijdige schoolverlaters carrièremogelijkheden

Rotterdam, 23 oktober 2006 - ENECO Energie start met een nieuwe bedrijfsschool in Rotterdam en Utrecht om kennis en kunde uit het bedrijf over te brengen op een nieuwe generatie monteurs. De divisie Infra van het energiebedrijf wil daarmee gas- en elektromonteurs klaarstomen voor een carriere in de energietechniek.

Leerlingen van het VMBO, met een diploma maar óók die zonder diploma van school gaan, kunnen hier opgeleid worden tot monteur. De nieuwe monteurs gaan een plaats krijgen in een bedrijf waar binnen nu en 10 jaar 50% van de monteurs door pensionering het bedrijf zal verlaten. Om de huidige rijke kennis en ervaring voor het bedrijf te behouden en actief jongeren te interesseren voor het energievak, neemt ENECO zelf de regie in de hand van haar technische opleidingen. Dit doet zij in samenwerking met ROCs.

Op 25 oktober opent Ronald Blom, voorzitter van de Raad van Bestuur ENECO Energie, op feestelijke wijze de nieuwe opleidingslocatie KEI (Kennis en Ervarings Instituut) in Rotterdam aan de Keileweg. Met moderne faciliteiten en onderwijstechnieken leidt ENECO jongeren op tot monteur in gas, elektriciteit of warmte. Daarmee neemt ENECO ook haar verantwoordelijkheid als maatschappelijk betrokken onderneming door juist ook vroegtijdige schoolverlaters een maatwerk opleidingsprogramma aan te bieden.

Project 100 gasmonteurs
Op dit moment loopt bij ENECO een programma voor 100 gasmonteurs en in 2007 start bij het energiebedrijf een zelfde traject voor elektromonteurs. In een traject van een halfjaar leren jongeren met een theorie- en praktijktraject de basis beginselen van het vak monteur met als doel zelfstandig werk te kunnen uitvoeren. Bij gebleken geschiktheid en interesse krijgen ze een contract bij ENECO en kunnen ze doorleren en werken in de energietechniek. Ook de huidige medewerkers van ENECO zullen cursussen aan de bedrijfsschool gaan volgen, o.a. op het gebied van veilig werken.

Opening KEI
De bouw en verbouwingen aan beide nieuwe locaties van KEI in Rotterdam en Utrecht zijn zo goed als klaar. Daarom vindt woensdag 25 oktober a.s. een feestelijke opening plaats van de locatie aan de Keileweg. Victor Deconinck zal aanwezige leidinggevenden van ENECO Energie, aannemers en gasten uit het onderwijs prikkelen met stellingen. Daarna geeft Ronald Blom zijn visie op onderwijs en ENECO. Na een verrassend leermoment, opent hij vervolgens officieel KEI, waarna de aanwezigen de theorielokalen kunnen bezichtigen en het glas kunnen heffen.