Ingezonden persbericht


Schiphol, 23 oktober 2006

TAP presenteert nieuwe uniformen

TAP heeft op 18 oktober, in het 'Museu da Electricidade' in Lissabon de nieuwe bedrijfsuniformen gepresenteerd. De presentatie van de nieuwe uniformen vormt het hoogtepunt van de breed opgezette campagne rondom het nieuwe bedrijfsimago van TAP, die van start ging in februari 2005, - het jaar waarin de onderneming haar zestigjarig jubileum vierde - met het aanbrengen van het nieuwe logo op de vliegtuigen. Dit nieuwe uniform, ontworpen door de internationaal gerenommeerde Portugese stylisten Manuel Alves en José Manuel Gonçalves, zal met ingang van 2007 door het personeel in de voorste linies van de luchtvaartonderneming worden gedragen: boordpersoneel, TAP medewerkers op de luchthavens en van de verkoopkantoren en in de buitendienst. Daarmee zullen zij in de omgang met de klanten het nieuwe gezicht van TAP vormen.

De nieuwe uniformen vormen een onderdeel van een totaalprogramma dat als doel heeft TAP te veranderen in een sterkere, modernere en meer competitieve onderneming. Het nieuwe uniform straalt de verandering, vernieuwing en verjonging van de nieuwe TAP uit.

Met het oog op de vernieuwing van de bedrijfsuniformen van de onderneming werd enige tijd geleden een creativiteitswedstrijd uitgeschreven. TAP nodigde de Portugese ontwerpers die aanwezig waren op de laatste Moda Lisboa en Portugal Fashion beurzen uit om aan deze wedstrijd deel te nemen. Zo'n 29 ontwerpers toonden hun interesse.

Nieuwe uniformen - modern, mooi, comfortabel en functioneel Tijdens de presentatie van de nieuwe uniformen wordt door Fernando Pinto, bestuursvoorzitter van de luchtvaartonderneming toegelicht dat "we er uiteraard aan zullen blijven werken om van TAP het beste bedrijf om mee te vliegen en om in te investeren, te maken, maar dat we nooit vergeten dat TAP ook het beste bedrijf dient te zijn om voor te werken. Daarom waren comfort en functionaliteit voor de drager doorslaggevende factoren. Bovendien zijn de nieuwe uniformen tevens moderner en mooier."

Met de introductie van deze uniformen onderstreept TAP haar keuze voor de "portugalidade", een begrip dat op verschillende manieren tot uiting wordt gebracht en dat het mogelijk maakt om de gehele wereld te laten kennismaken met het beste van Portugal, variërend van het nieuwe bedrijfsimago van TAP, ontworpen door een Portugees bedrijf, tot de traditionele Portugese gastvrijheid en gastronomie en wijnen van nationale bodem.

Het geüniformeerde personeel van TAP is een heterogene groep en omvat 4 verschillende beroepscategorieën: vliegend personeel, technisch personeel, commerciële medewerkers en het grondpersoneel (verkoopkantoren, luchthavens en buitendienst). Het designersduo Manuel Alves & José Manuel Gonçalves karakteriseert het nieuwe kostuum als "erg fashion" op visueel vlak en qua flexibiliteit.

Voor wat dit laatste betreft onderstreept het duo dat "de idee erachter is de creativiteit wakker te schudden. Oftewel, men moet niet het idee krijgen dat men een uniform draagt, maar flexibele werkkleding, waaraan iedereen zijn eigen invulling kan geven zonder daarbij afbreuk te doen aan het oorspronkelijke ontwerp."

TAP in Star Alliance
Star Alliance werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijd opererende luchtvaartalliantie, die reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een probleemloze reiservaring biedt. Star Alliance is verkozen tot beste luchtvaart alliantie door Skytrax in 2003 and 2005. The leden zijn Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United, US Airways en VARIG Brazilian Airlines. Regionale leden Adria Airways (Slovenië), Blue1 (Finland) and Croatia Airlines versterken het wereldwijde netwerk. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 16.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 841 bestemmingen in 157 landen.

De foto's zijn beschikbaar voor publicate op www.flytap.nl. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met TAP Portugal, telefoon 020-316 3973.