AutoRai


1.000.000ste Toyota afgeleverd via Toyota distributeur Louwman & Parqui B.V.

(10/23/2006)
Louwman & Parqui B.V. - de Nederlandse Toyota distributeur te Raamsdonksveer - heeft onlangs de 1.000.000ste Toyota afgeleverd. Het betrof een hybride aangedreven Toyota Prius.
Het in 1923 opgerichte familiebedrijf startte in 1964 op het Europese continent als één van de eerste met de distributie van Toyotaâs. Het bedrijf is in staat gebleken over lange termijn een consistente afzetgroei te creëren. De gestage vergroting van het volume is onder meer te danken aan de hoge kwaliteit van de Toyota producten, zoals vele externe onderzoeken jaarlijks aantonen. Verder werkt Louwman & Parqui al lange tijd met een marketingaanpak die door een solide signatuur gekenmerkt wordt. Ook de continue ontwikkeling van het nationale Toyota dealernetwerk speelt hierbij een cruciale rol. Deze is niet uitsluitend gericht op kwantiteit (meer dealers), maar juist ook op de kwaliteit in dienstverlening richting de Toyota rijders. Klantentevredenheid staat bij Toyota immers zeer hoog in het vaandel. Ook op dit vlak scoort Toyota in Nederland in externe onderzoeken consequent topposities.

De 1.000.000ste Toyota betrof de populaire Toyota Prius. De hybride aangedreven auto is vaak in de prijzen gevallen, zoals bijvoorbeeld in 2005 als Auto van het Jaar. Deze maand werd de Prius nummer 1 in de categorie compacte middenklasse van de AutoWeek Tevredenheids Trofee Modellen Monitor 2006.

In de decennia vóórdat de import van Toyota ter hand werd genomen, werden uiteenlopende auto- en motorfietsenmerken geïmporteerd. Echter de komst van Toyota zorgde voor een langdurige en stabiele relatie met de Japanse autofabrikant die nu, 42 jaar later, de op één na grootste autofabrikant ter wereld is.