Ingezonden persbericht

Met hoeveel mensen tegelijk kun je klaverjassen?

Voor het goede doel - aanval op wereldrecord! Deelnemers gezocht!

ROTTERDAM, 20060226 -- Op vrijdagavond 20 oktober 2006 vindt in het Rotterdamse Ahoy' een bijzonder spektakel plaats. In opperste concentratie vallen die avond tienduizend mensen het wereldrecord 'grootste aantal personen dat tegelijk kaart' aan. In koppelvorm met verplicht aannemen spelen ze een regulier toernooi van drie rondes van zestien spelletjes. De opbrengst van het toernooi komt ten goede aan het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam.


Het Familiehuis

Het Familiehuis Daniel den Hoed is een logeerhuis voor familieleden en vrienden van patiënten van het toponcologische instituut Erasmus MC-Daniel den Hoed. Veel patiënten ondergaan in 'de Daniel' een ingrijpende behandeling. Juist voor hen is het heel belangrijk dat een partner, familielid of vriend(in) dichtbij kan zijn. Een zware behandeling tegen kanker doorsta je nu eenmaal moeilijk alleen. Het Familiehuis biedt ook plaats aan poliklinische patiënten - mensen die een aantal dagen achtereen in het ziekenhuis worden behandeld, maar daarvoor niet hoeven worden opgenomen - en hun familie of vrienden. Gasten kunnen in het moderne, gezellige en comfortabele Familiehuis hun eigen leven leiden - dichtbij de patiënt.


Organisatie
Het Familiehuis Daniel den Hoed werd gebouwd in 1990. Bouw en inrichting werden gefinancierd door talloze bedrijven en particulieren die het belang van het huis inzagen. De bouw was een verjaarscadeau van de Bouwers van Rotterdam (de Rotterdamse Aannemersvereniging, Bouwend Rotterdam en het Algemeen Verbond Bouwbedrijf Waterweggebied) voor de in 1990 75-jarige Daniel den Hoed Kliniek. De bouw van het Familiehuis was ook bedoeld als hommage aan de stad Rotterdam, die in datzelfde jaar 650 jaar stadsrechten vierde. Op 14 december 1990 verrichte H.K.H. Prinses Juliana de officiële opening van het Familiehuis Daniel den Hoed.


Exploitatie

Het Familiehuis is een zelfstandige stichting, zonder overheidssteun. Voor de exploitatie is het Familiehuis dan ook afhankelijk van fondsen, giften, donaties en acties van particulieren en bedrijven. Het huis wordt geleid door een kleine professionele staf. Alle dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd door (rond de 45) vrijwillige medewerkers.


Het evenement

Om dit wereldrecord te kunnen vestigen zijn deelnemers (koppels) nodig. De deelnamekosten bedragen ¤ 15,00 per persoon.

Het evenement zal onderverdeeld worden in 10 sectoren (van 250 tafels), waar 500 koppels zullen spelen voor de 1e prijs. Wat voor prijs dit is, is nog niet bekend. Daarnaast dingen alle 10 sectorwinnaars mee maar de hoofdprijs (ook deze is nog niet bekend). Er wordt gespeeld volgens op de Rotterdamse wijze; de speler na de gever maakt troef en komt uit. Er mag niet gepast worden. De overige spelers mogen de kaarten pas oppakken nadat er troef gemaakt is.

Inschrijven kan door een mail te zenden info@edyourservice.com; hier kunnen ook eventuele vragen gesteld worden. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk via telefoonnummer 06 16 46 46 26.




Edwin van der Zijden