Gemeente Voorschoten

Persberichten - Winnaars kunstwedstrijd exposeren in Historisch Museum Voorschoten
Uitgebracht op: maandag 16 oktober 2006

Het Historisch Museum Voorschoten stelt van 20 oktober t/m 26 november de werken ten toon van de winnaars van de kunstwedstrijd Kunstzinnig en Creatief Voorschoten.

De kunstwedstrijd werd gehouden tijdens het Weekend van Voorschoten (10 sept. jl), als onderdeel van de kunstmarkt Kunstzinnig en Creatief Voorschoten. Voorschotense amateur en professionele kunstenaars maakten werken geïnspireerd op het thema Muziek en Dans. Een kundige jury heeft deze werken beoordeeld en drie prijswinnaars uitgeroepen: mevrouw A. Taghavi, mevrouw A. de Reus en mevrouw A.J. Nebbeling-Wanink. Expositie van de kunstwerken in het Historisch Museum Voorschoten was onderdeel van de prijs.

Het museum aan de Voorstraat 17 is in oktober geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De laatste drie weekeinden van november is het museum op zaterdag en zondag open van 14.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 10 november 2006 heeft in het museum tevens een tentoonstelling plaats van een grote hoeveelheid aardewerk van de aardewerkfabriek van Pieter Groeneveldt.

De tentoonstelling wordt op 10 november door de heer O. Nieuwehuyse van de Pieter Groeneveldt Groep geopend. De tentoonstelling duurt tot 11 februari 2007.


- einde bericht -