Bonden presenteren beroepscode voor Verpleging & Verzorging

Cnv publieke zaak

De gezamenlijke beroepscode voor Verpleging en Verzorging van ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak is geactualiseerd. Op vrijdag 20 oktober neemt ir. J.I.M. de Goeij de beroepscode tijdens een studieochtend in Den Haag in ontvangst. De Goeij is directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van VWS.
Begin jaren '90 is de beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden ontwikkeld. Door nieuwe ontwikkelingen in de afgelopen jaren was de beroepscode aan een nieuw jasje toe. Samen met kaderleden van beide bonden is de beroepscode en het bijbehorende naslagwerk kritisch bekeken. In de beroepscode staat hoe beroepsbeoefenaren zich horen te gedragen. Daarnaast biedt de code houvast bij het handelen en het gedrag tijdens het uitoefenen van het beroep.
Code past bij deze tijd
De code is leesbaarder geformuleerd en er staan nieuwe voorbeelden in, die beter passen bij de zorg van deze tijd. De beroepscode van ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak is al jaren een goed werkbaar document en hulpmiddel voor verplegend en verzorgend Nederland. Tijdens de studieochtend in Den Haag wordt bekeken of de beroepscode hanteerbaar is in de praktijk. Dit gebeurt onder andere in kleine discussiegroepen waarin praktijkgevallen centraal staan.

Mededeling voor de pers
Hierbij nodigen wij u van harte uit deze studiebijeenkomst bij te wonen in een vestiging van zorgaanbieder Florence aan de Loevesteinlaan 355 in Den Haag. De overhandiging van de beroepscode aan ir. De Goeij van VWS vindt omstreeks 09.45 uur plaats.