Gemeente Hulst


Persbericht - 20.10.2006

Afsluiting Scharnier

Op drukke dagen levert de verkeersuitstroom aan de zuidelijke zijde van Hulst vaak de nodige vertraging op. Om de uitstroom van het verkeer vlot te laten verlopen, heeft het gemeentebestuur er voor gekozen op dergelijke dagen het verkeer aldaar een handje te helpen.

Het Scharnier (gedeelte tussen de Absdaalseweg en de Van der Maelstedeweg) wordt dan afgesloten. Dat wil zeggen dat het verkeer komende vanuit de Hulster binnenstad via de Van der Maelstedeweg wordt weggeleid en het verkeer van het Havenfort (Backterrein) via de Absdaalseweg. Ter plaatse zullen verkeersbegeleiders een en ander in goede banen leiden. De afsluiting zal steeds vanaf circa 15.30 uur geschieden en tot ongeveer 18.00 uur duren. Doch de verkeersbegeleiders kunnen ook beslissen de afsluiting ook vroeger in te stellen dan wel later op te heffen. Dit hangt af van de drukte en het verloop van het verkeer.

De eerste dagen waarop het college de genoemde maatregel van kracht heeft verklaard zijn 2 zogenaamde Belgendagen, te weten: woensdag 1 november 2006 en maandag 13 november 2006.

Na deze twee dagen zal er een evaluatie plaatsvinden waaruit wellicht maatregelen gedestilleerd kunnen worden met een meer permanent karakter, en die de verkeerscirculatie mogelijk structureel verbetert.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl