Gemeente Almelo

Brandweer Almelo geeft informatie over rookmelders en brandveiligheid
Rookmelders zijn een zeer effectief middel om slachtoffers als gevolg van brand te voorkomen. Bijna de helft van de Nederlanders heeft echter nog steeds geen rookmelders of weet niet hoe en waar deze geplaatst moeten worden. Dat moet anders. Van maandag 23 t/m vrijdag 27 oktober van 13.00 tot 15.00 uur stelt de brandweer Almelo haar deuren aan de Brugstraat 6 open voor iedereen met vragen over rookmelders en brandveiligheid.
Uit onderzoek blijkt dat het aantal slachtoffers van woningbranden in huizen met rookmelders de helft lager ligt dan in huizen zonder rookmelders. Dit is voor de Stichting Nationale Brandpreventieweek reden om dit jaar samen met de plaatselijke brandweer en de Brandwonden Stichting een grootschalige rookmeldercampagne te organiseren. De campagne is opgezet om mensen te stimuleren rookmelders aan te schaffen. Mensen die wel rookmelders hebben, krijgen uitleg over de juiste plaatsing ervan en de noodzaak van het tijdig controleren en vervangen van de batterijen.

Meer informatie over de nationale rookmeldercampagne is te vinden op de website www.NationaleRookmelderdag.nl. Ook kunnen mensen contact opnemen met het team Preventie van de Gemeente Almelo op telefoonnummer (0546) 54 16 41.