Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Deelraad Feijenoord wil betere inrichting voor Hillekop

De deelraad Feijenoord heeft besloten 200.000,- uit te trekken voor het verbeteren van de buitenruimte in de Hillekop, het noordelijkste deel van de Afrikaanderwijk.

Hier is enkele jaren geleden een nieuwbouwproject neergezet, maar voor een nieuwe inrichting van de buitenruimte had de gemeente onvoldoende geld. Dit tot teleurstelling van de bewoners. De deelraad heeft besloten 200.000,- vrij te maken uit het te verwachten resultaat voor 2006 en zo een nieuwe inrichting een stap dichterbij te brengen. Verder trekt de deelraad geld uit voor meer groen in Bloemhof, voor de jeugd en voor het tegengaan van huiselijk geweld en eerwraak en voor de herinrichting van de Egelantierstraat.

Unaniem
Een voorstel van de PvdA om 60.000,- vrij te maken voor het versterken van de zorg aan jongeren in Feijenoord en het tegengaan van huiselijk geweld en eerwraak kon rekenen op brede steun in de deelraad Feijenoord. Alle fracties vonden het nodig dat de deelgemeente op deze terreinen extra inzet pleegt. Verder wil de deelraad 30.000,- besteden aan extra groen voor de wijk Bloemhof. Eerder heeft de deelraad al 20.000,- uitgetrokken voor een participatietraject met bewoners rond groen in Bloemhof. De Egelantierstraat kan rekenen op 180.000,- voor een nieuwe inrichting. In deze straat in Bloemhof worden de woningen gerenoveerd door het Woningbedrijf Rotterdam en kan met het geld van de deelraad nu ook de buitenruimte opnieuw ingericht worden. Tenslotte wil de deelraad 100.000,- extra besteden aan projecten in de wijken. Het besluit over de besteding van het verwachte resultaat 2006 werd unaniem genomen.