Gemeente Borsele

Jan Zandee nieuwe wethouder in Borsele

Heinkenszand, 20 oktober 2006

Het college van burgemeester en wethouders in Borsele is weer compleet. Jan Zandee wordt de nieuwe wethouder voor de SGP/Christenunie. Hij vervangt partijgenoot Frans Tollenaar, die woensdag zelf zijn wethouderschap beëindigde.

Jan Zandee was tot nu toe fractievoorzitter en raadslid voor de SGP/Christenunie in Borsele. Nu hij wethouder is geworden, komt zijn plek in de gemeenteraad vrij. Wie hem daar namens de SGP/Christenunie opvolgt, is nog niet bekend. Dit wordt nog binnen de fractie besproken. Formeel zal de wijziging in het college nog door de gemeenteraad moeten worden bekrachtigd in de vergadering van 2 november aanstaande.
Frans Tollenaar besliste eerder deze week zelf af te treden als wethouder nadat zijn rijbewijs afgelopen weekend was ingevorderd na het rijden onder invloed. Tollenaar informeerde het college van B&W en de raad. Hij bood dinsdag de bevolking zijn excuses aan via een persbericht.

Informatie Jan Zandee
Jan Zandee is geboren op 2 februari 1950 te Krabbendijke, gehuwd met Adrie Hendrikse en sinds 1977 woonachtig in 's-Gravenpolder. Zij hebben zeven kinderen. Kerkelijk behoort Jan Zandee met zijn gezin tot de Gereformeerde Gemeente van 's-Gravenpolder.
Sinds 1994 is Jan Zandee lid van de gemeenteraad van Borsele in de gecombineerde fractie SGP/Christenunie. Vanaf 1998 is hij fractievoorzitter en vanaf 2002 ook waarnemend raadsvoorzitter. Jan Zandee blijft tot zijn aanstelling werkzaam als projectleider Waterstad (afdeling Stadsontwikkeling) bij de gemeente Goes.