Provincie Utrecht



Consument aan het woord over openbaar vervoer in provincie Utrecht

20-10-2006 -

Op 18 oktober is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Provinciehuis te Utrecht het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer (ROCOV) van start gegaan. Gedeputeerde G. Mik tekende hiervoor namens de provincie Utrecht een samenwerkingsovereenkomst met de voorzitter van het ROCOV Utrecht, B. Krol.

De provincie Utrecht beschikt daarmee voor het eerst over een breed en onfhankelijk regionaal consumentenplatform dat adviezen geeft over verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer. In het OV-platform zijn momenteel vertegenwoordigd: ROVER, Clientenbelangen Utrecht, Natuur en Milieu Utrecht, de Utrechtse Studentenfederatie, de Utrechtse afdeling van de Landelijke Vereniging van kleine kernen en de Fietsersbond. De ANWB is agendalid.

ROCOV Utrecht adviseert gevraagd en ongevraagd de provincie Utrecht, die vergunningverlener is voor het streekvervoer, over onderwerpen als de nieuwe dienstregelingen voor het busvervoer, de invoering van de OV-Chipkaart, de toegankelijkheid van het openbaar vervoer, afhandeling van klachten van reizigers door de vervoerders. Verder denkt ROCOV met de provincie mee over de nieuwe vergunningen voor het openbaar vervoer die de provincie vanaf 2009 afgeeft. Ook over grote projecten als Randstadspoor, promotie van het openbaar vervoer met tariefacties en de inzet van buurtbussen geeft het ROCOV Utrecht adviezen aan de provincie Utrecht.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030- 258 3196