Gemeente Hardenberg


Convenant collectieve beveiliging bedrijventerreinen een feit

Vrijdag 20 oktober 2006

In boomstamrestaurant Het Heemse werd op 19 oktober het convenant collectieve beveiliging bedrijventerreinen in de gemeente Hardenberg ondertekend. De gemeente Hardenberg, de brandweer Hardenberg, de politie IJsselland, de stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Haardijk, de Industrie Kombinatie Avereest, de beveiliger Securitas en de Stichting Veiligheidszorg IJsselland werken nauw samen om de veiligheid op de bedrijventerreinen te behouden en te verhogen.

Na de bedrijventerreinen in Dedemsvaart en Balkbrug is het bedrijvenpark Haardijk de tweede locatie waar deze vorm van collectieve beveiliging uitgevoerd wordt. Een snelle gefingeerde actie van Securitas in samenwerking met de politie, die een dief in de boeien sloeg, was het tastbaar bewijs van een snelle alarmopvolging.

Burgemeester Meulman, voorzitter Boeve van de stichting Parkmanagement Haardijk en de heer Mulder van de Industrie Kombinatie Avereest onthulden samen een preventiebord op bedrijvenpark Haardijk, waarop de participanten in veiligheid genoemd zijn.

Collectieve surveillance op de bedrijventerreinen is één van de belangrijkste maatregelen.Dit toezicht wordt in overleg met de politie uitgevoerd. Preventief toezicht blijkt uit ervaring succesvol. Snelle alarmopvolging en indien nodig inschakeling van hulpdiensten verminderen de vervolgschade. Bovendien wordt de pakkans voor de daders verhoogd.