D66

Alexander Pechtold on tour: Fryslân Groningen Drenthe

D66 wil de klaag en vraag cultuur van het noorden doorbreken door een stap vooruit te zetten in de noordelijke samenwerking. Het heft in eigen handen nemen getuigt van meer zelfbewustzijn dan voortdurend in Den Haag de hand ophouden en de kruimels van de Randstad consumeren.

Lijsttrekker Alexander Pechtold van D66 gaat maandag 16 oktober op toer in Noord-Nederland. Hij verlaat de 'Haagse kaasstolp 'en trekt de samenleving in. In de morgen brengt hij een werkbezoek aan de onderneming Ecostyle in Appelscha. Daarna vindt er een gemeenschappelijk evenement plaats met Groningen en Drenthe in Veenhuizen waar Pechtold een lezing zal geven over democratie en de rechtstaat. Vervolgens gaat hij in Leeuwarden op het Van Hall Instituut in debat over duurzame ontwikkeling, kennis en de toekomst van Fryslân. Tenslotte neemt hij in Sneek het nieuwe boek van journalist/schrijver Frenk van der Linden in ontvangst.

Op dinsdag 17 oktober zal Alexander Pechtold een toespraak houden over de vorming van landsdelen op het drie provinciënpunt Groningen, Friesland en Drenthe. Daarna overhandigt hij een hamer en piketpaal met de 3 provinciewapens aan de 3 Noordelijke D66 fractievoorzitters: Piet de Vey Mestdagh, Groningen, Johan Sieswerda, Friesland en Peter Sluiter, Drenthe. Deze 3 D66 bestuurders zullen gezamenlijk op het 3 provinciënpunt deze piketpaal slaan.

Klik hier voor meer informatie en het volledige programma Zie het origineel

13-10-2006 16:21