Gemeente Twenterand


Persberichten

College beantwoordt vragen naar aanleiding van hoorzitting Openbare informatieve raadsbijeenkomst over centrumvisie Vroomshoop

De gemeenteraad van Twenterand komt op 17 oktober a.s. bijeen om aanvullende vragen aan het college beantwoord te krijgen over de centrumvisie Vroomshoop. De fracties CDA, ChristenUnie en Lokaal Liberaal Twenterand (LLT) hebben hiervoor een verzoek ingediend. De bijeenkomst is openbaar en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis te Den Ham. Aanvang 19.30 uur.

Tijdens de hoorzitting van 19 september jl. hebben ruim dertig sprekers, burgers of belangenverenigingen, gebruik gemaakt van de inspreekmogelijkheid. Volgens de fracties hebben deze sprekers veel suggesties voor alternatieven ingebracht zodat een extra uitleg van het college wenselijk is. De fracties hebben nu aanvullende vragen schriftelijk ingediend bij het college zodat de bestuurders zich hierop kunnen voorbereiden. Het college zal op 17 oktober in een openbare bijeenkomst van de raad de gestelde vragen mondeling beantwoorden en de alternatieve voorstellen van commentaar voorzien.

Nadat de vragen zijn beantwoord, debatteren de fracties op 14 november opnieuw over de centrumvisie Vroomshoop. Indien nodig vindt een tweede debat plaats op 21 november en wordt op deze avond tijdens de reguliere raadsvergadering een besluit genomen. De insprekers zelf krijgen bij deze debatten weer de mogelijkheid om in te spreken of om mee te debatteren.