Politie Hollands Midden

Datum: 17 oktober 2006


---
Oegstgeest Cassière mishandeld

Een 16 jarige cassière uit Warmond is zaterdag 14 oktober tussen 14.00 en 14.15 uur mishandeld in een supermarkt aan de Lange Voort. Het meisje hielp een klant die kennelijk in een boze bui was. Eerst gooide hij de boodschappen op de band en griste even later al scheldend het wisselgeld uit de handen van de cassière. Het meisje schrok en wilde de volgende klant helpen. De man bleef echter treuzelen en stompte haar enkele keren tegen de bovenarm. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Jongen van scooter getrapt

Een 16 jarige jongen uit Leiden is maandag 16 oktober rond 19.20 uur van zijn scooter getrapt. De Leidenaar reed over de de Lammenschansweg vanaf de Hooigracht. Vlak voor de kruising met de Koninginnelaan kwam een persoon in donkere kleding en op een scooter links van de Leidenaar rijden. De persoon gaf een trap tegen de scooter van de Leidenaar waardoor deze viel. De Leidenaar liep naast schaafwonden ook een gat in zijn hand op.

Leiden Bekeuringen voor verkeerd geparkeerde auto's De politie van Leiden heeft zaterdag 14 oktober zes bekeuringen uitgeschreven voor het fout parkeren bij de voetbalvereniging aan de Haagse Schouwweg. Automobilisten hadden hun auto in de berm geparkeerd. Om daar te parkeren rijdt men over het (brom)fietspad heen. Dit levert gevaar op voor de veiligheid van (brom)fietsers. Al geruime tijd waarschuwt de politie samen met het bestuur van de voetbalvereniging bezoekers om niet in de berm te parkeren. Via een bord bij de toegang worden zij verwezen naar een naastgelegen parkeerterrein. De politie zet de controles voort.

Hazerswoude - Rijndijk Aanhouding na vervalsen busabonnement

Een 17 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn is maandagmiddag 16 oktober door controleurs van Connexxion betrapt nadat hij gebruik maakte van een vervalst maandabonnement. De controleurs stapten rond 17.00 uur bij de bushalte aan de Rijndijk/ Gemeneweg in. De jongen voelde kennelijk nattigheid en wilde snel de bus verlaten. De controleurs viel dit op waarna zij de jongens alsnog controleerden. Bij die controle bleek de stamkaart niet overeen te komen met het maandabonnement en was daarmee geknoeid. De politie werd erbij geroepen die de jongen aanhield en proces-verbaal tegen hem opmaakte voor oplichting, het rijden zonder geldig plaatsbewijs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Inmiddels is de jongen weer op vrije voeten gesteld.

Nieuwkoop Getuigen gezocht van mishandeling De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling waarbij een 42 jarige man uit Nieuwkoop het slachtoffer is geworden. De Nieuwkoper werd op vrijdag 6 oktober, rond 00.30 uur, door onbekenden ernstig mishandeld. De mishandeling vond plaats op het fietspad tussen de Maarten Freeke Weije en de Elleboogvaart, het fietspad achter het sportcomplex. De Nieuwkoper liep via het pad naar huis toen hij van achteren in zijn rug getrapt werd en viel. Vervolgens werd hij door een tweede in het gelaat geschopt. De Nieuwkoper is vervolgens naar huis gestrompeld en is de volgende dag naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat hij een ingeklapte long en gekneusde ribben had opgelopen. De politie heeft inmiddels getuigen gehoord maar dit heeft nog geen resultaat opgeleverd. Mogelijk dat er meerdere personen rond deze tijd over het fietspad zijn gegaan en dat zij personen hebben gezien die in verband kunnen worden gebracht met de mishandeling. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen naar het politieteam van Ter Aar.

Bergambacht Controle op snelheid De politie heeft op maandag 16 oktober, rond de spits, gecontroleerd op de snelheid van automobilisten op de Capellelaan en op de kruising van de Zuidbroekse Opweg met de Zuidbroek. Op de wegen mag 60 km/u worden gereden. De politie heeft 7 bekeuringen uitschreven aan automobilisten die deze snelheid overtraden. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u en werd gemeten op de Zuidbroekse Opweg.

Bergambacht/ Schoonhoven Controle op gedragingen in het verkeer De politie heeft maandag 16 oktober gecontroleerd op gedragingen in het verkeer. Er werd gecontroleerd op de Rotterdamseweg in Schoonhoven en de Provincialeweg, de Hogedijk en de Fransekade in Bergambacht. In totaal werden er 8 bekeuringen uitgeschreven. Vijf snelheidsovertredingen, 2 bekeuringen wegens het ontbreken van goede fietsverlichting en 1 bekeuring voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De politie zet de controles voort.

Gouda Onderzoek naar aangetroffen gestolen auto

De politie doet onderzoek naar een op zondag 15 oktober rond 22.45 uur aan de Landmeterslag aangetroffen gestolen auto. De auto was eerder die avond gestolen bij een woning aan de Zwarteweg. En is daarna in de buurt van de Landmeterslag mee gereden. De politie vraagt mensen die hier informatie over hebben te bellen met de politie in Gouda-Oost via 0900-8844. Met name komt de politie graag in contact met een man die de politie aan de Dijkgraafslag sprak. Hij vertelde dat er aan de Landmeterslag door iemand zonder rijbewijs in een auto werd gereden. Vermoedelijk ging het hier om de teruggevonden gestolen auto. De politie gaat verder met haar onderzoek.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhoudingen

De politie heeft maandag 16 oktober in de middag een 49 jarige Rotterdammer en een 50 jarige Nieuwerkerker aangehouden voor openbare dronkenschap. De Nieuwerkerker wordt tevens verdacht van het plegen van schennis. Twee meisjes zagen hoe de man zich van zijn kleding ontdeed op het Raadhuisplein en meldden dit aan het politiebureau. De twee mannen zijn ter plaatse aangehouden. Volgens de mannen was het erg warm toen zij op een bankje in de zon op het plein zaten. Eerst werd de bovenkleding uitgedaan, en later werd ook de lange broek een stuk naar beneden geschoven. Hierbij zou bij de Nieuwerkerker zijn ondergoed zijn meegegaan.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --