Gemeente Zoetermeer

Omroep MAX dinsdag 17 oktober op de markt in Zoetermeer

Op 22 november staan de Tweede Kamer-verkiezingen op de agenda. In sommige gemeenten was de opkomst vier jaar geleden dramatisch laag.

MAX wil daar wat aan veranderen. Onder het motto 'Ik stem niet' gaan de Poetsdiva's (Liny en Marja van het programma 'hoe schoon is jouw huis') het land in om niet-stemmend Nederland op te zoeken. Deze 'politiekteleurgestelden' worden uitgenodigd voor een feest, waar ook de lijsttrekkers van belangrijke politieke partijen aanwezig zullen zijn.

Het feest staat in het teken van stemmen. Over de meest uiteenlopende onderwerpen zal gestemd worden. Op basis van deze keuzes wordt een verkiezingsoordeel gevormd. De politieke voorkeur van de niet-stemmende gasten wordt vastgelegd en hopelijk zijn ze tegen die tijd overgehaald om wél te gaan stemmen. 17 oktober doet de omroep Zoetermeer aan om hier op de markt inwoners te benaderen. Rond 1 november vindt de feestelijke opname plaats op een lokatie in Zoetermeer. Inwoners die worden uitgenodigd krijgen datum en lokatie op tijd te horen. Bent u geinteresseerd in de opname kom dan dinsdag 17 oktober naar de Markt.