Ned. service apotheek beheer

p e r s b e r i c h t

Service Apothekers leveren vandaag tienduizenden springtouwen af bij basisscholen voor Wereldrecord Touwtjespringen op 12 oktober 2006

Almelo, 14 september 2006. Op donderdag 12 oktober 2006 gaan vele tienduizenden kinderen van basisscholen het Wereldrecord Touwtjespringen vestigen. Onder de naam 'Service Apotheek HopRep' gaan die dag leerlingen van groepen 3 tot en met 8 gedurende een halve minuut touwtjespringen. In heel Nederland is het die ochtend een HopRep springfeest op vele schoolpleinen.

Via website en Jetix te volgen
Vandaag hebben meer dan 300 basisscholen de springtouwen van de Service Apothekers ontvangen. Alle kinderen van die scholen, van Texel tot Maastricht, van Vlissingen tot Hoogezand, gaan de komende maand iedere week een nieuwe sprong oefenen. Via de website www.hoprep.nl kunnen zij dagelijks hun sprongen bijhouden. Daar staan ook foto's, verhalen en filmpjes van de voorbereidingen. De school van de week, waar de meeste sprongen gemaakt zijn, komt gedurende één week iedere dag telkens via de tv-zender Jetix in beeld.

Service Apotheek zet Nederland in beweging
Service Apotheek levert geneesmiddelen en adviezen, maar wil ook helpen voorkomen dat mensen ziek worden. Gezond eten en veel bewegen is daarbij belangrijk. Om kinderen in actie te laten komen, organiseert Service Apotheek daarom het Wereldrecord Touwtjespringen. Alle scholen die meedoen ontvangen van de Service Apotheken gratis springtouwen voor de leerlingen.

Samen met de PopGirlz op TV
Twee enthousiaste PopGirlz zingen speciaal voor Service Apotheek HopRep de song 'Jump' . Op de muziek van dit nummer kan niemand stil blijven zitten en gaat touwtjespringen bijna vanzelf. Beluister een stukje van de song op de website www.hoprep.nl . Er is zelfs een videoclip met de PopGirlz gemaakt! Kijk hiervoor op www.popgirlz.nl

Leuk, makkelijk en gezond
Touwtjespringen is de manier om conditie, reactievermogen en coördinatie te verbeteren. Het versterkt het hart, de spieren en de botten. Wist u dat een kwartier touwtjespringen goed is voor de verbranding van ongeveer 200 calorieën? Met wandelen, fietsen en nu dus ook touwtjespringen probeert Service Apotheek kinderen in conditie te houden!

Professionele begeleiding
Service Apotheek heeft Eric Herber (40), mede-oprichter van de Nederlandse Rope Skipping Organisatie, in de arm genomen om het evenement professioneel te begeleiden. Herber heeft zelf meegedaan aan de Europese kampioenschappen en geeft workshops om de sport in Nederland te promoten.