Provincie Zeeland


Aanpak N675 tussen Boerenhol en Groede

In week 40 is de Provincie Zeeland begonnen met de reconstructie van de hoofdrijbaan, het fietspad en de parallelwegen van de N675 tussen Boerenhol en Groede in Zeeuwsch-Vlaanderen.

Om een veilige snelheid bij de bebouw-de kom van Boerenhol en Groede af te dwingen, komt er in de bebouwde kom van Boerenhol een drempel en een verkeersremmer. Groede krijgt bij de Noordweg een rotonde.

Na de reconstructie sluit de Kruisdijkweg via een parallelweg op de hoofdrijbaan aan. De Nieuweweg sluit dan via een parallelweg op de rotonde Noordweg aan. Afronding van de werkzaamheden is half december voltooid.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de duur van de werkzaamheden wordt het verkeer geregeld door verkeerslichten. In de week van 30 oktober en in de week van 4 december is de hoofdrij-baan drie dagen afgesloten voor het auto- en langzaam verkeer. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

Voor aanwonenden zal het tijdens de afsluiting lastig zijn om hun woningen te bereiken. De uitwegen naar de openbare weg blijven zoveel mogelijk in gebruik.

Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuwsch-Vlaanderen

De reconstructie van de N675 wordt uitgevoerd in het kader van Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuwsch Vlaanderen. Het project Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuwsch-Vlaanderen is in 1996 gestart met de hoofddoelstelling het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Ingrid de Kubber, 9 oktober 2006, 0118-631824, persbericht nr. 178.