Gemeente Reimerswaal


Het eerste rijbewijs in de nieuwe uitvoering uitgereikt!

Geplaatst op: 09-10-2006

Reimerswaal had geen opstartproblemen met de uitgifte van het nieuwe rijbewijs. Burgemeester A.J. Huisman vroeg op maandag 2 oktober jl. een nieuw rijbewijs aan.

Normaal gesproken zou het vijf werkdagen duren alvorens hij zijn nieuwe pasje in ontvangst zou kunnen nemen. Slechts twee dagen later werd het nieuwe rijbewijs al aan de burgemeester uitgereikt. Hij is daarmee de eerste burger in Reimerswaal met een nieuw rijbewijskaartje. Met ingang van 1 oktober is namelijk het zo vertrouwde roze papiertje vervangen door een kaartje op creditcard formaat.

Gaat u er niet van uit dat alle nieuwe rijbewijzen zo snel geleverd kunnen worden. Wij raden u aan om niet te wachten tot het laatste moment om uw rijbewijs te vernieuwen. Zo voorkomt u dat u met een ongeldig rijbewijs rond rijdt. Dit kan bij overtredingen of ongevallen consequenties hebben ook in verzekeringstechnische zin. Overigens heeft de Rijksdienst voor Wegverkeer een nieuwe service. Wanneer uw rijbewijs per 1 oktober 2006 of later verloopt, ontvangt u in de periode tot 1 januari 2007 zes tot acht weken van te voren een herinneringsbrief van de RDW. Na 1 januari 2007 zal de herinneringsbrief 13 weken van te voren bij u in de bus vallen. Deze service, het aanschrijven van houders van rijbewijzen, heeft de RDW van de gemeenten overgenomen.

Start Lokale Educatieve Agenda>>