Politie Haaglanden

persberichten 9 oktober

Haaglanden, 09-10-2006

Dr staat een paard in de gang
Den Haag Politieagenten kregen op zondag 8 oktober rond middernacht de melding dat bewoners uit de Zorgvlietstraat hadden gezien dat een paard een woning was ingegaan. Politieagenten stelden een onderzoek in en wisten het paard, een pony te achterhalen. De 39-jarige man verklaarde dat zijn zoontje op internet het paard te koop had zien staan en wist zijn vader te overtuigen het beestje te kopen. Over de verzorging hadden ze nog niet echt nagedacht maar hadden het beestje een plekje in de achtertuin gegeven. Politieagenten zullen in overleg met de dierenbescherming bekijken wat er met het beestje moet gebeuren.

Politie zoekt getuigen van berovingen
Den Haag - Een 18-jarige Haagse werd zaterdagnacht rond 01.00 uur op de Troelstrakade beroofd van haar mobiele telefoon. Zij fietste al bellend in de richting van de Veenendaalkade toen zij werd ingehaald door een getinte man in een bruine jas en een bruine pet met daarover een capuchon. De man trok de mobiele telefoon uit de hand van het slachtoffer en fietste een zijstraat van de Troelstrakade in. Den Haag - Zondag 8 oktober rond 15.40 uur werd een 81-jarige vrouw uit Den Haag op de hoek van de Volendamlaan met de Medemblikstraat beroofd van haar tas. De dader: getint, gezet postuur en gekleed in een lichtblauwe sweater rukte de tas uit de hand van het slachtoffer, waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Mensen die informatie hebben over één van de bovenstaande berovingen kunnen contact opnemen met politiebureau Zuiderpark via: 0900 - 8844.

Jongen beroofd, oproep getuigen
Den Haag Op vrijdag 6 oktober omstreeks 18.30 uur werd een dertienjarige jongen op de Bierkade vastgepakt door een man. De man hield de jongen in bedwang en doorzocht zijn zakken. De jongen schreeuwde om hulp en op dat moment werd de jongen door diverse omstanders geholpen. Ze wilden de man van de jongen scheiden doch de man zei tegen de omstanders hem met rust te laten. Nadat de man een mobiele telefoon van de jongen had weggenomen liep hij weg in de richting van het centrum. Getuigen die dit incident hebben gezien of mensen die andere informatie hierover hebben worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via telefoonnummer 0900-8844

Jongens aangehouden tijdens inbraak
Den Haag - Drie Hagenaars, 17,18 en 21 jaar oud, zijn zondagavond 8 oktober op de Viljoenstraat aangehouden. De politie kreeg omstreeks 18.00 uur een melding dat drie mannen bezig waren een raam van een woning aan open te breken. Bij de woning aangekomen, zagen de agenten drie mannen in het raamkozijn zitten. Nadat de drie waren aangehouden, bleek dat het raam verbroken was. In de fouillering van de 21-jarige verdachte troffen agenten bankpasjes aan die niet van de verdachte waren. Het bleek dat deze eerder op de dag waren gestolen van een man uit Leidschendam die op dat moment aangifte deed in Scheveningen.

Te diep in het glaasje gekeken
Den Haag - De politie hield zondagnacht rond 01.00 uur een 55-jarige Hagenaar aan, omdat hij opvallend bedachtzaam rijgedrag vertoonde op de Neherkade. Hij stopte ver voor de stopstreep, maakte erg ruime bochten en remde zonder reden. Bij de blaastest aan het bureau blies hij 680 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De afgelopen week (van maandag 2 oktober tot maandag 9 oktober) kregen vijftien automobilisten in het centrum van Den Haag een proces-verbaal, omdat zij met een slok op achter het stuur zaten. Eén van hen was beginnend bestuurder. Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd.
De politie controleert intensief op het gebruik van alcohol in het verkeer, omdat alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ug/l (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ug/l (= 0,2 promille).

Snelheidscontroles Appelstraat
Den Haag - Op basis van klachten van buurtbewoners over de verkeersveiligheid startte Politie Haaglanden begin september met intensieve verkeerscontroles in de Appelstraat (Vruchtenbuurt). De afgelopen week werd de snelheid van 1.192 automobilisten gecontroleerd. 273 van hen krijgen een bekeuring, omdat zij de maximumsnelheid overschreden. Het doel van de snelheidscontroles is de verkeersveiligheid bevorderen, zodat verkeersdeelnemers veilig van A naar B kunnen.

Verkeersruzie eindigt op bureau
Wassenaar De politie heeft zondag 8 oktober om 18.30 uur op de Rijksstraatweg twee automobilisten aangehouden in verband met een verkeersruzie. Een 29-jarige automobilist uit Leiden meldde telefonisch dat hij was mishandeld na een aanrijding op de Landscheidingsweg. Een 25-jarige automobilist uit Schiedam ontkende de mishandeling. Na verhoor konden beiden hun weg vervolgen. De politie is nog op zoek naar getuigen van het incident.

Onder invloed door rood
De Lier Een 50-jarige automobilist uit De Lier werd op zondag 8 oktober om 18.00 uur aangehouden op de Hoofdstraat. De man negeerde op de Burgemeester van Doornlaan een rood verkeerslicht en nadat politieagenten de man hadden gecontroleerd bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies aan het bureau 800 ug/l en kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Verkeerszondaar betrapt
De Lier Een 26-jarige automobilist uit Den Haag had op maandag 9 oktober om 02.00 beter thuis kunnen blijven. De man werd gesnapt terwijl hij met 130 km/u (maximumsnelheid ter plaatse 80 km/u) over de Oude Liermomenweg reed. Nadat politieagenten de man hadden aangesproken op zijn gedrag bleek tevens dat de man een rijontzegging had. Hij kreeg diverse processen-verbaal en kon lopend verder.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Zoetermeer Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op zondag 8 oktober om 08.30 uur op de Oranjelaan. Een 14-jarige meisje uit Zoetermeer fietste over het fietspad en op het moment dat zij op het viaduct reed werd zij van achteren aangereden door een nog onbekende bestuurster van een bromfiets. Het meisje kwam ten val en raakte daarbij gewond. De bromfietster is doorgereden zonder zich om het gewonde meisje te bekommeren. Het ging om een vrouw, leeftijd circa 20 jaar. Zij droeg een zwarte helm. Getuigen kunnen bellen met bureau Zoetermeer via 0900-8844.

Enkelbreuk na val
Zoetermeer Een 40-jarige vrouw uit Zoetermeer kwam op zondag 8 oktober om 19.00 uur tijdens het skeeleren ongelukkig ten val. Hierbij brak zij haar enkel. Haar dochtertje die erbij was zeer overstuur. Politieagenten die hulp boden gaven het meisje een traumabeertje en middels een ambulance werd de onfortuinlijke vrouw vervoerd naar een ziekenhuis.

Slingerend naar huis
Zoetermeer Een 23-jarige automobiliste uit Rotterdam werd op maandag 9 oktober om 03.00 uur aangehouden. De vrouw reed over Rijksweg A12 en viel op vanwege haar slingerend rijgedrag. Op zich niet zo verwonderlijk, immers zij blies aan het bureau 670 ug/l en kon haar rijbewijs direct inleveren.