Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, juni 2006

Theater Terra komt met nieuw avontuur Kikker

Na het overweldigende succes in binnen- en buitenland van de voorstelling Kikker, presenteert Theater Terra dit seizoen: Kikker in de Wolken. Kikker in de Wolken, gebaseerd op de bekende prentenboekjes van de in 2005 overleden Max Velthuijs, gaat 8 oktober in première in de Meervaart te Amsterdam. De eerste voorstelling rondom Kikker won een John Kraaijkamp Musical Award voor beste inhoudelijk creatie, werd lovend ontvangen door pers en publiek en maakt nog steeds furore over de hele wereld.

Naast deze nieuwe voorstelling zullen de voorstellingen Muis (4+) en Cas & Polle (6+) in reprise gaan. Muis, een eerbetoon aan alle muizen, zal nog tot en met december 2006 te zien zijn in de Nederlandse Theaters. Cas & Polle, een bijzondere multimediale voorstelling over een tweeling die hun handen vol heeft aan de opvoeding van hun ouders, zal vanaf februari 2007 langs verschillende theaters reizen. Kleine Ezel is de nieuwste internationale productie die onder de naam Little Donkey naar de Verenigde Staten en Canada reist. Tijdens deze tournee zal een serie voorstellingen op Broadway te zien zijn.

Theater Terra maakt al 30 jaar bijzonder kindertheater. Acteurs brengen met levensgrote poppen universele thema's over, die jonge kinderen èn hun ouders aanspreken. Het samenspel van de acteurs en de poppen creëert een verrassend effect bij komische en ontroerende situaties. Humor, bijzonder decor en poëtische beelden voeren het publiek mee in de belevingswereld van de personages die op het toneel staan.

Meer informatie over Theater Terra en haar voorstellingen op www.theaterterra.nl

----------
Voor meer informatie, speellijst, beeldmateriaal, interviews en/of perskaarten: Theater Terra | 020-3623112 | www.theaterterra.nl
De MediaVilla | 020-7176215 | www.demediavilla.nl
Leonie Kruisinga leonie.kruisinga@demediavilla.nl / publiciteit@olbe.nl

----------

De boekjes van Max Veldhuijs over Kikker en zijn vriendjes, zijn diverse malen bekroond met Gouden Griffels en Gouden Penselen. Het zijn dit keer de boekjes Kikker is kikker, Kikker is een held en Kikker is verliefd, die de basis vormen voor het nieuwe avontuur van Kikker en zijn vriendjes.

Max woont in een nieuwe stad.
Vriendjes heeft hij nog niet,
maar hij is vaak samen met zijn Opa in het park.
Daar is ook een leuk meisje, Bobby.
Het leukste meisje van de hele wereld!

Max is te verlegen om haar te vragen of ze zijn vriendin wil zijn.

"Weet je hoe Kikker dat doet?" zegt Opa.
En dan leest Opa een verhaal van Kikker voor.
Kikker die zich ook wel eens niet zo bijzonder voelt. Kikker die ook wel eens verliefd is.
Kikker die niet weet dat hij een held is.

Want dat kan.
Dat je een held bent, ook als je dacht dat je niet dapper was.

"Pluk anders bloemen voor haar," zegt Opa. "Dat deden wij vroeger ook."