Politie Midden- en West Brabant

Drie gewonden bij aanrijding in Waalwijk

TILBURG, 6 oktober 2006

Drie gewonden bij aanrijding op N261

Bij een aanrijding tussen twee personenautos zijn vrijdagavond 3 mensen min of meer ernstig gewond geraakt. De aanrijding gebeurde rond 21.20 uur op de kruising Midden Brabantweg(N261) en de zuidelijke op/afrit van de A59 in Waalwijk.

De bestuurder van een van de autos is uit de auto geslingerd en is er ernstig aan toe. Hij is naar het Sint Elisabethziekenhuis gebracht. Een vrouwelijke inzittende van die auto en de bestuurder van de andere auto raakten bekneld en zijn door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd. De twee zijn ook naar het ziekenhuis gebracht. De aard van hun verwondingen en hun identiteit is nog niet bekend.

Uit het eerste onderzoek dat de politie ter plaatse instelde kan worden opgemaakt dat de auto met daarin een man en een vrouw over de Taxandriaweg-west met behoorlijke snelheid de kruising met de N 261 naderde en die zonder stoppen opreed. Niet uitgesloten is dat deze auto door rood reed. Vanaf het viaduct over de A59 reden verschillende autos de kruising op. De eerste kon een aanrijding met de van links oprijdende auto niet voorkomen en raakte die in de flank. De aangereden auto kwam tot stilstand tegen een verkeerslichtenportaal. De ravage was groot.

Verkeersanalisten van de politie kwamen ter plaatse om aan de hand van de sporen op de weg en aan de voertuigen te proberen de toedracht te achterhalen.

Auteur: Jan Clarijs