Nieuw: Apetina 10%, te slank om feta te heten


LELYSTAD, 20061006 -- Arla komt met een slanke variant op fetakaas: Apetina 10%. De kaasblokjes hebben een stevige structuur en de bekende zilte, rinse smaak van feta. U kunt er oneindig lekker mee variëren. Fetakaas wordt steeds populairder als koken extra lekker moet zijn en een Mediterrane oppepper nodig heeft. De kaasblokjes van Apetina 10% lenen zich bij uitstek voor gebruik in salades en warme gerechten. En omdat Apetina 10% zo weinig vet bevat mag het geen feta heten.

Handig uitlekrekje
In iedere pot Apetina 10% zit een handig uitlekrekje. Hiermee schept u kaasblokjes eenvoudig uit het vocht en zijn ze gemakkelijk te serveren. Apetina 10% blijft namelijk, net als feta, langer houdbaar wanneer het is ondergedompeld in pekelwater.

Kooktips
Waarvoor kunt u Apetina 10% gebruiken in de keuken?
Apetina 10% is lekker in salades, pasta's, gehakt, omeletten, dressings of om uit te strooien over warme groentegerechten.

Minder zout
Als u de kaas te zout vindt, kunt u deze gedurende een half uur in vers koud water of melk leggen om hem minder zout te maken.

Voedingswaarde per 100 g: energie 740 kJ / 180 kcal, eiwit 21 g, koolhydraten 1 g, vet 10 g.

Lekker recept met Apetina 10%
Ingrediënten dressing:
1 eetlepel wijnazijn (bijv. witte wijnazijn)
3 eetlepel olie (bijv. olijfolie)
2 eetlepel koud water
1/4 theelepel zout
versgemalen peper

Ingrediënten salade:
100 gram gemengde sla (bijv. eikenbladsla en lollo rosso)
4 rijpe kiwi's (ca. 200 g)
2 rijpe avocado's (ca. 350 g)
50 gram pijnboompitten
150 gram ARLA APETINA 10%, blokjes
Dressing: Roer met een garde de azijn en de olie door elkaar en voeg het water toe. Breng op smaak met zout en peper.

Bereiding
Salade: Scheur de sla in stukken. Schil de kiwi's en snijd ze in stukjes. Halveer de avocado's overlangs en verwijder pit en schil. Snijd de helften in de lengte in dunne plakken die aan de bovenkant samenhangen. Breng ze met een lichte druk in waaiervorm. Rangschik salade, kiwi en avocado zo fraai mogelijk op vier bordjes. Schenk er een beetje dressing over en geef de rest er apart in een schaaltje bij.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Garneer de salade met de lauwwarme pijnboompitten en de blokjes Apetina 10%. Serveer met vers stokbrood.

Meer recepten
Kijk voor meer recepten met Feta en Apetina 10% op www.arla.nl. Apetina 10% is verkrijgbaar in de supermarkt.