Siemens

Persbericht

0610.850

Den Haag, vrijdag 6 oktober 2006

Benoemingen in Directieraad Siemens Nederland

Siemens Nederland heeft per 1 oktober 2006 de heren Adrie van Dongen en Marco Jungbeker benoemd tot lid van de Directieraad. Ook heeft Siemens een nieuwe divisie Infrastructure gevormd.

Door substantiële groei heeft Siemens besloten om per 1 oktober 2006 alle activiteiten gericht op industriële infrastructuur te bundelen in een aparte divisie. Drs. A.F. (Ab) van der Touw is met ingang van die datum benoemd tot directeur van de nieuwe divisie Infrastructure, met de volgende aandachtsgebieden: projectmanagement industry, industrial plants, water treatment, postal automation en defense systems. Eerder werkte de heer Van der Touw als directeur van de divisie Customer Integrated Services (CIS). In die functie is hij per 1 oktober 2006 opgevolgd door ir. M.J. (Maarten) van Wulfften Palthe.

De heer Van Wulfften Palthe was eerder directeur van de divisie Corporate Support & Training (CST). Hij is opgevolgd door ir. A.W.A. (Adrie) van Dongen, die per 1 oktober 2006 is benoemd tot directeur van deze divisie. De heer Van Dongen gaf hiervoor leiding aan het internationale Fit4More programma binnen Siemens Nederland, dat is gericht op de winstgevendheid en groei van de onderneming.

Ing. J.M.C. (Marco) Jungbeker (Msc MBR) is per 1 oktober 2006 benoemd tot directeur van de divisie Traffic & Transportation. De heer Jungbeker werkte eerder als business unit manager Transportation Systems binnen deze divisie. Hij volgt de huidige directeur van deze divisie, ing. J.P.M. (Hans) Koemeester, op. De heer Koemeester is in het kader van job rotation per 1 november 2006 benoemd tot directeur Sales en Marketing Power Generation Energy in Offenbach, Duitsland.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Ernst Moeksis
Tel: (070) 333 2340
E-mail: ernst.moeksis@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo
Digitaal fotomateriaal is opvraagbaar bij: ernst.moeksis@siemens.com