3 D capacity: virtuele maquettes op 3D beeldscherm

D capacity

3D capacity: virtuele maquettes op 3D beeldscherm

Den Haag, 29 september 2006

Op 6 en 7 oktober beleeft projectontwikkelaar Zuiderzee Vastgoed de primeur. Tijdens het Woonfestival te Lelystad zal een virtuele maquette van het nieuwbouwproject Park Houtribhoogte voor het eerst op een 3D beeldscherm te zien zijn. Zonder speciale bril kan diepte worden waargenomen. Potentiële kopers zijn nu in staat de 195 woningen en omgeving met een niet eerder vertoond realisme virtueel te beleven.

Een virtuele maquette is meer dan het bekende animatiefilmpje, doordat de gebruiker in staat is om vrij te navigeren. Hoofdzakelijk gemeenten, corporaties en ontwikkelaars gebruiken dit middel voor communicatie naar alle belanghebbenden om plannen inzichtelijk te maken; het verkoopproces te ondersteunen en om draagvlak te creëren. Het 3D beeldscherm geeft de virtuele maquette een toegevoegde waarde door de extra diepte en daardoor het waanzinnige effect.

Momenteel is de techniek, die Philips eerder dit jaar in de professionele markt introduceerde, nog niet eerder gebruikt voor interactieve presentaties van architectuur. De techniek is gebaseerd op een lenssysteem dat gelijktijdig het linker- en rechteroog een ander beeld laat zien, wat een spectaculaire 3D beleving oplevert. Voor deze gelegenheid heeft 3D capacity de virtuele maquette compatible gemaakt voor dit speciale beeldscherm. De consument wordt nu optimaal bediend in haar behoefte van informatievoorziening.

Over 3D capacity
Het bureau bestaat sinds kort en is het eerste professionele 3D outsourcingsbureau van Nederland. Naast het outsourcen van (gedeelten van) productieprocessen voor vooral architectuurvisualisaties is 3D capacity sterk innoverend op het gebied van 3D. Met vele productontwikkelingen en optimalisatieslagen in 3D processen heeft 3D capacity in een kort tijdsbestek vele partners gevonden die gedeelten van het productiecapaciteit uitbesteden aan 3D capacity. www.3dcapacity.com