Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Expositie: De kunst van het belichten

In het kader van haar veertigjarig jubileum organiseert BAVA Lichtarchitectuur in samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) een expositie van verlichtingsobjecten door studenten van de Post Graduate Course Industrial Design (ID):

Annemarie Auping
Patrick Belli
Maurice Ciapponi
Laura de Faber
Jeroen Harkes
Andras Horvath
Niels Mulder
Omar de Pater
Sven Wijnands
Bouke Wilens
Ziyun Zheng

Deze expositie zal op vrijdag 6 oktober om 19.00 uur in de showroom van BAVA geopend worden door Wim S. Ros, Hoofd Ruimtelijk- en Productontwerpen, van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Bava Lichtarchitectuur is al 40 jaar een expert op het gebied van lichtadviezen voor zowel particulieren als voor bedrijven. In 2005 waren zij winnaar 'meest maatschappelijk verantwoorde ondernemer'. Voor hun pixie profiel ontvingen zij in 1997 een designprijs. BAVA Lichtarchitectuur voorziet daarnaast diverse galeries en musea van verlichting.

ID bestaat sinds 1950 en is daarmee de oudste erkende cursus op het gebied van Vormgeving en Industrieel Ontwerpen in Nederland. Prominente persoonlijkheden als Gerrit Rietveld, Frans de La Haye en Renny Ramakers zijn als student of docent verbonden geweest aan deze cursus. ID is een parttime cursus voor studenten uit een internationaal veld en profileert zich tussen industrial design en vormgeving: de juiste mix tussen vaardigheden, cultuur en industrie.

Naast Post Graduate Course Industrial Design kent de KABK de volgende voortgezette opleidingen: Type and Media en ArtScience. Daarnaast biedt de KABK de volgende studierichtingen aan: Beeld en Geluid/ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interactive/Media/Design, Interieurarchitectuur en Textiel en Mode. Om je voor te bereiden op de Academie kun je lessen volgen aan de School voor Jong Talent of deelnemen aan een Voortrajecten-programma. Via de Faculteit der Kunsten (Universiteit Leiden) biedt de KABK de volgende masteropleidingen aan: Media Technology en Photograpic Studies.

De expositie loopt van vrijdag 6 oktober 2006 t/m vrijdag 2 februari 2007. Openingstijden: Di t/m vr: 09.30-17.30 uur
Za: 10.00-17.00 uur

BAVA Lichtarchitectuur is te bereiken via bus 37, halte Paul Steenbergenlaan of via tram 17, halte Parijsplein (300 meter lopen).

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Prinsessegracht 4, 2514 AN Den Haag, www.kabk.nl Bava Lichtarchitectuur, Sylvain Poonsstraat 14, 2548 XX Den Haag, www.bava.nl