Gemeente Delft

Op 5 en 6 oktober 2006 wordt in het Aula Congrescentrum van de TU Delft een tweedaags kennisevenement gehouden. Het evenement richt zich op kinderopvangondernemers, architecten, pedagogen en andere belangstellenden. Centraal staat het streven naar nog betere accommodaties voor kinderen vanuit pedagogisch perspectief. Het evenement is een samenwerking tussen het Waarborgfonds Kinderopvang en de gemeente Delft.

De kwaliteit van kinderopvang wordt mede beïnvloed door de kwaliteit van de ruimte. Niet alleen de hoeveelheid vierkante meters, maar vooral ook de juiste omgeving spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Steeds meer kinderen bezoeken kindercentra en vanaf volgend jaar worden scholen geacht hun deuren te openen voor voor- en naschoolse opvang. De verwachting is dat er nog veel nieuwe locaties zullen volgen, daarbij is veel aandacht voor het ontwerp en de inrichting van groot belang.

De openingsspeech wordt gehouden door Jo Coenen, architect en voormalig Rijksbouwmeester. Wethouder Dick Rensen, jeugd en onderwijs, gaat spreken over het bouwen van kindcentra, waar onderwijs en kinderopvang steeds verder worden geïntegreerd. Tijdens het evenement kunnen de deelnemers zich op verschillende manieren informeren en ervaringen uitwisselen. Er zijn diverse excursies naar opvallende kinderopvanglocaties in Delft en omgeving, architecten presenteren projecten, er zijn lezingen en workshops. Iedereen stelt zijn eigen programma online samen op www.ruimtevoorkinderen.nl.

Op vrijdagmiddag 6 oktober zal de prijs van de ideeënprijsvraag Ruimte voor Kinderen worden uitgereikt. Meer informatie hierover is te vinden op: www.architectuurprijs.nl.

Het kennisevenement wordt georganiseerd onder leiding van het Waarborgfonds Kinderopvang en wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Gemeente Delft, TU Delft, Kinderopvang DAK, Kintent en Waarborgfonds Kinderopvang. Noot voor de redactie (

Gemeente Delft