Gemeente Gouda


persbericht: vrijwilligerspenning voor g. van ittersum (03/10/2006)

Dinsdag 3 oktober ontvangt de heer Van Ittersum uit handen van wethouder Arnout Menkveld de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Hij ontvangt de penning vanwege zijn bijzondere inzet voor de wijk Nieuwe Park.

De heer Van Ittersum is vanaf 1998 actief lid en sinds 2002 voorzitter van het wijkteam Nieuwe Park. Hij heeft het wijkteam ertoe gezet zich naar buiten toe te richten door de wijkbewoners te informeren over de activiteiten van het wijkteam, open te staan voor bewoners die zich willen aansluiten bij het wijkteam en ondernemende wijkbewoners te faciliteren. Drie jaar geleden was hij de initiatiefnemer van de wijkwebsite. De eerste in Gouda. Dankzij de heer Van Ittersum is de bekendheid van het wijkteam en is de betrokkenheid van de bewoners gegroeid.

Een uitzonderlijke bijdrage heeft de heer Van Ittersum geleverd bij de opstelling van een ontwikkelingsvisie Nieuwe Park waarbij wijkteamleden en wijkbewoners in samenspraak met een zelfgekozen stedenbouwkundig bureau een samenhangende visie voor de wijk hebben opgesteld. Deze visie geldt als leidraad voor het wijkteam bij ruimtelijke ontwikkelingen in de wijk.

Voorts heeft de buitengewone inzet van de heer Van Ittersum geleid tot de totstandkoming van de inhoud van de samenwerkingsovereenkomst die in oktober 2005 tussen de gemeente en de twaalf wijkteams is afgesloten. Met name het onderdeel adviesrecht van de overeenkomst had zijn bijzondere aandacht.

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.