Aedes

Praktijkbijeenkomsten over intern toezicht

19 juli 2006

Het intern toezicht speelt een wezenlijke rol in het functioneren van een corporatie. Dat levert soms vragen op. Hoe gaat een directeur-bestuurder goed om met de rol van de raad van commissarissen? Welke informatie verschaft een corporatie? Wat behoort wel en wat niet tot de taken en verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de toezichthouders? Voor corporaties die niet direct een antwoord op deze vragen hebben, organiseert Aedes in oktober drie bijeenkomsten.

Tijdens deze zogeheten casuïstiekbijeenkomsten kunnen directeur-bestuurders met elkaar in contact komen en ervaringen en tips delen. Elke bijeenkomst wordt door maximaal tien deelnemers bijgewoond, waardoor er veel ruimte is voor het bespreken van praktijksituaties. Deze worden door de directeur-bestuurders zelf ingebracht en kunnen zowel negatief als positief zijn.

De eerste bijeenkomst is op 3 oktober 2006 bij corporatie Volksbelang in Wijk bij Duurstede en duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur. De tweede is op 5 oktober 2006, tussen 14.00 uur en 17.00 uur bij Woonservice Drenthe in Westerbork. De laatste bijeenkomst vindt plaats op 24 oktober 2006 in Roermond, bij Woningstichting Roermond. Deze ontmoeting duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Aanmelden kan via de Aedes-infodesk, onder vermelding van 'Casuïstiekbijeenkomst Intern Toezicht'.