Unicef



Doe mee met de eerste Nederlandse ECCO Walkathon

22 september 2006, Amsterdam - Op zondag 1 oktober vindt de eerste Nederlandse ECCO Walkathon plaats, een wandelevenement voor drie goede doelen. Met de kilometers die u voor Unicef loopt, helpt u een meisje in Kenia op weg naar een gezonde toekomst.

U kunt op deze dag 6, 10 of 16 kilometer lopen door Amsterdam. Voor elke kilometer die u aflegt, doneert ECCO één euro aan Unicef, de Nederlandse Hartstichting of het Wereld Natuur Fonds. U kiest natuurlijk zelf aan welke organisatie u uw 'Walkathon-donatie' wilt geven.

Voetballende meisjes in Kenia Voetballende meisjes in Kenia

Kenia: Schop aids het land uit Het Unicef-project waarvoor u kunt lopen is 'Kenia: Schop aids het land uit!'

Hiv en aids bestrijden door meisjes te laten voetballen? In Kenia gebeurt het. In dit Oost-Afrikaanse land is aids een groot probleem. Vooral meisjes in de leeftijd van 15 tot 19 jaar hebben een grote kans te worden besmet.

Om dit te voorkomen, startte Unicef een sportprogramma in Kenia waarin voetbal centraal staat. Sporten leidt tot een gezonde ontwikkeling en stelt de meisjes beter in staat hun eigen beslissingen te maken. De coaches leiden discussies tussen de meisjes en zelfs het publiek krijgt informatie. De kans dat jongeren, en vooral meisjes, de ziekte oplopen wordt hierdoor een stuk kleiner. Haal geld op voor dit sportproject in Kenia!

Van 1999 tot 2006
De eerste ECCO Walkathon werd gehouden in Kopenhagen in 1999. Met circa 12.000 deelnemers was het meteen een groot succes. Het evenement groeide uit tot een van de populairste gesponsorde lopen en vond al plaats in: Stockholm, Århus, Oslo, Tokio, Sapporo, Kyoto, Yokohama, San Francisco, Warschau, Berlijn... en dit jaar voor de eerste keer in Amsterdam.

Deelnemers aan de ECCO Walkathon. Foto: ECCO Deelnemers aan de ECCO Walkathon. Foto: ECCO


1,3 miljoen euro Het idee om een lange sportieve wandeling te maken en met elke stap geld voor een goed doel op te halen, werd in de afgelopen zeven jaar wereldwijd gesteund door meer dan 175.000 mensen. Samen zijn zij sinds 1999 bijna veertig keer rond de aarde gelopen en hebben zij ongeveer
1,3 miljoen euro opgehaald voor goede doelen.

Een gezellige dag
En terwijl u zich actief inzet voor anderen, heeft u gelijk een gezellige dag met vrienden en familie. Voor, tijdens en na het evenement zijn er namelijk verschillende vormen van entertainment, zowel langs de route als bij de start en finish op het Waterlooplein.

Meer informatie Kenia: schop aids het land uit!