Productschap Margarine
28.09.2006
Innovatieplatform Food & Nutrition Delta
Op 13 september heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken,
Karien van Gennip, het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta (FND)
Fase 2 gelanceerd. Zij stelt hiervoor dit jaar 12,7 miljoen euro
beschikbaar en van 2007-2010 nog eens 50,8 miljoen euro. Het
onderzoeksprogramma omvat het vertalen van gegenereerde kennis op het
gebied van food & nutrition naar concrete producten, processen en
diensten en wordt aangestuurd door het bedrijfsleven en
kennisinstellingen, verenigd in de Stichting Food & Nutrition Delta.
Het onderzoeksprogramma is het praktijkgerichte vervolg op het
precompetitieve onderzoek van Wageningen Centre for Food Sciences
(WCFS), een samenwerkingsverband van bedrijfsleven en
kennisinstellingen.
Dit tweede onderdeel van het FND-innovatieprogramma is bedoeld voor
zowel grote als kleine voedingsgerelateerde bedrijven. Het
FND-programma richt zich op 6 thema's, te weten voeding&gezondheid,
sensoriek&structuur, bio-ingrediënten&functionaliteit,
veiligheid&conservering, consumentengedrag en technologische
vernieuwing. Het programma ondersteunt niet alleen onderzoek en
toepassing, maar ook opleidingen in de voedingssector. Ook wordt
aansluiting gezocht bij internationale activiteiten, zoals het
Europese kaderprogramma.
De Subsidieregeling Food & Nutrition Delta Fase 2 is op 19 september
in de Staatscourant gepubliceerd. Voedingsgerelateerde bedrijven
kunnen tot 16 oktober, 18.00 uur bij SenterNovem voorstellen voor
innovatieprojecten indienen. De uitslag over toekenning van subsidie
is eind 2006.
Inhoudelijke informatie over het programma Food & Nutrition Delta
vindt u op de website www.foodnutritiondelta.nl.