maandag 25 september 2006 18.00 - 19.50 uur
Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---
Ballast Dansity Amsterdam brengt in samenwerking met theatermaker Ko van den Bosch een nieuwe dans/theatervoortselling: Ballast. In de voorstelling staat een gefrustreerde archtitect op een belangrijk punt in zijn leven: hij twijfelt aan zijn mannelijkheid. Eigenschappen die beantwoorden aan het beeld van de macho-man lijken niet langer de maatstaf voor Het Mannelijke. Is de man inmiddels zo vervreemd van zijn natuurlijke wortels dat hij gedesori ënteerd is geraakt?
De Spectaculaire Stad Het Nederlands Architectuur Instituut toont dit najaar spectaculaire foto's van de stad, gezien door de lens van de meest prominente hedendaagse fotografen. Indrukwekkende foto's, variërend van 1 tot negen meter breed, verbeelden de schoonheid en potentie van stedelijke landschappen, iconische gebouwen en uitgestorven straten. Onder die prominente fotografen bevindt zich Frank van der Salm, die samen met Martien de Fletter van het NAI aanschuift. De tentoonstelling is te zien in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam van zaterdag 23 september 2006 tot en met zondag 7 januari 2007.
The American Way Miljoenen Duitsers, Ieren, Britten, Chinezen, Polen, Russen en ook enkele honderdduizenden Nederlanders hebben in de afgelopen tweehonderd jaar een nieuw leven opgebouwd in de Nieuwe Wereld. Allemaal werden ze Amerikaan. Hun integratie was echter geen eenrichtingsverkeer: op hun beurt veranderden de immigranten Amerika. In het boek 'The American Way' (uitgeverij Nieuw Amsterdam) wil schrijver Frans Verhagen laten zien wat Nederland kan leren van het meest succesvolle immigratieland. Naar aanleidig van zijn boek en zijn gesprek in de uitzending met Pieter Hilhorst, volgt er een debat over de integratie in Nederland.
Barbara Breedijk Drie jaar geleden vertrok Barbara uit Amsterdam naar Denemarken om daar te touren. Met haar backpack en gitaar struinde ze alle cafés en podia af en zo galmde het op Deens grondgebied van haar liedjes. In Kopenhagen kwam ze in aanraking met jazz. Opgegroeid met Tori Amos, Hole en Ani Difranco was de muziek van artiesten als Cassandra Wilson, Billy Holiday en Diana Krall even wat anders dan ze gewend was, en ze merkte dat het haar inspireerde. Eenmaal weer terug in Amsterdam luisterde ze wederom naar jazz, de radio en haar oude heldinnen, wat resulteerde in jazzypop.
Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie
---
EINDE PERSBERICHT