Gemeente Noordenveld
Resato International en Van Esch winnen Ondernemersprijs 2006
Gepubliceerd op: 25 september 2006
Tijdens de opening van de Jaarbeurs van het Noorden zijn Resato
International BV en Bakkerij Van Esch vrijdag 22 september uitgeroepen
tot de winnaars van de Ondernemersprijs Noordenveld 2006. Zowel een
industrieel bedrijf, als ook een ambachtelijk detailhandelsbedrijf
mochten dit jaar de prijs in ontvangst nemen. Reden hiervoor is dat
het gemeentebestuur vindt dat zowel grote als kleine ondernemingen in
aanmerking kunnen komen voor deze prijs. Beide bedrijven zijn
innovatief, creatief en maatschappelijk betrokken aldus het
juryrapport.
De heer Hermannus Bijmolt, directeur van Resato International BV,
mocht uit handen van burgemeester Hans van der Laan de prijs in
ontvangst nemen. Resato International is gespecialiseerd in de
ontwikkeling en fabricage van hogedruk componenten en hogedruk
installaties tot 14.000 bar. Deze kennis heeft mede geleid tot een
ontwikkeling die Resato wereldwijd tot één van de weinige leveranciers
heeft gemaakt van waterstraalsnij-installaties, die aan de 1e
Energieweg 13 in Roden worden ontwikkeld en in gefabriceerd.
Geroemd werden de continue aandacht in het bedrijf voor het verbeteren
van vernieuwen van producten, processen en technologieën. Resato
speelt als technologiepartner een rol van betekenis in
ontwikkeltrajecten, waarbij hogedruk in de voedingsmiddelenindustrie
wordt toegepast. Een bijzonder voorbeeld daarvan is het
sterilisatieproces van verse sappen, waardoor de houdbaarheid wordt
vergroot.
ok de heren Bas en Herman van Esch, eigenaren van het bakkersbedrijf
Van Esch, mochten de prijs in ontvangst nemen. Als brood- en
banketbakkerij heeft het bedrijf, dat dit jaar zijn eeuwfeest viert,
zich een goede positie in de markt weten te verwerven. Dit is
opmerkelijk, waar de ontwikkelingen in de bakkerijbranche juist een
geheel ander beeld laten zien. Tegen de verdrukking in, die
voornamelijk komt uit de hoek van de grote industriële
bakkersbedrijven, heeft bakkerij Van Esch een naam weten op te bouwen
door kwaliteit en specialiteit te combineren. Trends en ontwikkelingen
op het gebied van voeding worden op de voet gevolgd. Die uitdagingen
weten te vertalen in een rijk en gevarieerd aanbod van ambachtelijke
producten is een mooi voorbeeld van innovatief ondernemerschap.
Roden, 22 september 2006