Bokbier
Centraal brouwerij kantoor
Persbericht
Amsterdam, 15 september 2006
Top 100 cafés proeven bokbier voor
De beste honderd café.s van Nederland verzamelden zich vandaag in het Brabantse
Esbeek voor een bijzondere primeur. De Nederlandse brouwerijen presenteerden samen met
vakblad Misset Horeca de nieuwe oogst aan bokbieren. De verkoop start officieel pas op 21
september, maar de topkasteleins konden de bieren vast voorproeven.
Het kastanjebruine bokbier is een typische Nederlandse biertraditie. Vanaf het begin van
de herfst is dit bijzondere bier tijdelijk verkrijgbaar. De traditie gaat terug naar de
tijd dat er uitsluitend van september tot mei bier gebrouwen kon worden. De start van het
brouwseizoen vierde iedere brouwer met een bijzonder feestbier. Nog steeds is bokbier een
meesterproef van de Nederlandse brouwers. In de herfst en winter is bokbier het
belangrijkste speciaalbier in de Nederlandse horeca.
Ook dit jaar viel het bokbier weer in zeer in de smaak van de aanwezige
caféhouders. De Nederlandse brouwerijen kijken dan ook uit naar een succesvol en
smaakvol bokbierseizoen.