Vereniging van Effectenbezitters


Effect 18: Vedior CEO Miles: "koersdaling is overdreven" In Effect 18 komen de volgende onderwerpen aan bod:

Margedoel Vedior Frankrijk: 4 procent in 2008
Effect interviewde Zack Miles, de topman van Vedior. Miles is optimistisch over de uitzendbranche." De markt groeit structureel. De markt verandert vooral om demografische redenen; meer oudere mensen blijven langer werken." Het maakt Miles niet uit dat Randstad Vedior ingehaald heeft: "Het kan best zijn dat Randstad dit jaar qua omzet groter wordt dan Vedior, maar dat boeit mij niet." Over de marges is hij nog niet tevreden: "Vooral in Frankrijk is de marge laag, zo'n 3 procent. Dat moet naar 4 procent. Wan¬neer? Dat is moeilijk te zeggen, we opereren in Frankrijk in een cyclische industrie, maar intern hebben we als doel om 4 procent te bereiken in 2008." De koersdaling sinds mei dit jaar noemt hij "overdreven". "Vedior is een geografisch breed gespreid bedrijf. Ja, ik denk dat het beste van Vedior nog moet komen", aldus Miles.

Smaakvol beleggen: analyse van de luxe-industrie
Na de 'roaring nineties' zag het er in de eerste jaren van het nieuwe millennium, met een beursmalaise, economische teruggang en internationaal terrorisme, een stuk som¬berder uit voor de bedrijven die het vooral moeten hebben van welgestelde en reislustige klanten. Anno 2006 kan worden vastgesteld dat de grauwsluier die in die moeilijke jaren over de luxe-industrie hing inmiddels is weggetrokken. In Effect geeft Jacques Potuijt een analyse van aandelen uit de luxe-industrie. Hoewel de waarderingen van de bedrijven dicht bij elkaar liggen blijkt vooral LVMH een aantrekkelijk aandeel.

173.259 Nederlandse claims
Een verslag van de persconferentie van 28 augustus waarin de VEB bekendmaakte dat 173.259 (voormalige) Ahold-beleggers gebruikmaakten van de schikking. Zij kunnen naar verwachting medio 2007 een schadevergoeding tegemoet zien. Bovendien werd bekend dat de indieningsperiode is verlengd tot 15 september. Gezien het succes van de schaderegeling bij Ahold pleit de VEB ervoor om dergelijke groepsacties (class actions) ook in de Nederlandse wetgeving mogelijk te maken.

Verder in Effect:

* Vakantie voor beleggers: column van Corné van Zeijl over lange termijn beleggen.
* Beleggers blij met vertrek Bruijniks: Laurus-topman hield koersgevoelige informatie achter.
* Wachten op duidelijke signalen: technische analyse door Royce Tostrams van de AEX, Reed-Elsevier en Ahold.
* Randstad in de versnelling: uitleg van een optieconstructie met aandelen Randstad.
* Aalberts naar de top: een fundamentele analyse van de outperformer Aalberts Industries.
* Biotechnologie, veel risico weinig rendement: dit jaar hebben de biotechnologie aandelen nog maar matig gepresteerd.
* Onafhankelijke teaktaxatie: vooruitlopend op de nieuwe wet komt de eerste teakaanbieder met een taxatie.
* Zware sanctie voor Wiet Pot: column van Peter Paul de Vries over het vertrek van de topman van zakenbank Kempen.
* Ajax dubbel afgetroeft: FC Kopenhagen blijkt ook op de beurs de betere van Ajax.
* Grontmij: grootste overname ooit: analyse van de overname van Carl Bro door het ingenieursbureau uit De Bilt.

De volledige artikelen kunt u lezen in Effect nummer 18. Voor de pers zijn de artikelen op aanvraag bij via het secretariaat van de VEB (070-3130000) beschikbaar.

Vereniging van Effectenbezitters