Gemeente Hulst


Persbericht - 28.08.2006

Sanering Houtenkwartier

In oktober 2005 werd het Houtenkwartier te Hulst gesloopt. Op de locatie is nieuwbouw voorzien. Alvorens met de bouw kan worden gestart dient ter plaatse een bodemsanering te worden uitgevoerd. Naar verwachting is dit in oktober 2006. De saneringswerken duren naar verwachting 4 tot 6 weken.

Ten behoeve van de bodemsanering dient er eerst schone bovengrond ontgraven te worden. Deze circa 2900 m3 schone grond wordt tijdens de werken opgeslagen op het Nassaubolwerk te Hulst. De schone grond wordt
- nadat de onderliggende vervuilde grond is ontgraven hergebruikt op de locatie van het voormalige Houtenkwartier.
De vervuilde grond wordt afgevoerd naar een reinigingsinstallatie. Deze grond komt niet meer terug op de betreffende locatie.

In verband met het gronddepot op het Nassaubolwerk kan er gedurende een periode van 4 tot 6 weken niet kunnen worden geparkeerd op het bolwerk. Door het bolwerk te gebruiken als gronddepot wordt het aantal vervoersbewegingen bijzonder beperkt en is er slechts overlast voor een klein gebied in de binnenstad.
Het Houtenkwartier wordt tijdens de saneringswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Ter plaatse worden wegomleggingen aangegeven.

Voor aanvang van de werkzaamheden wordt een informatiebijeenkomst voor de omwonenden georganiseerd.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl