TNS NIPO

Foto

Publicaties over onderzoek i.s.m. RTL

25 augustus 2006

TNS NIPO peilt stemgedrag Nederland wekelijks in 'De Stemming' bij RTL Nieuws

Vanaf maandag 28 augustus tot aan de verkiezingen eind november zendt RTL Nieuws in het half acht-bulletin wekelijks een peiling van de zetelverdeling in de Tweede Kamer uit. Deze politieke peiling, 'De Stemming' geheten, wordt samengesteld op basis van gegevens van TNS NIPO, het grootste onderzoeksburo van Nederland.

De peiling wordt wekelijks op maandag uitgezonden, aan het begin van de politieke week. TNS NIPO peilt gedurende het weekeinde en op de maandagochtend, zodat de meest actuele stemming kan worden weergegeven. De uitgebreide database van TNS NIPO maakt ook vergelijking over langere termijn mogelijk. Bovendien besteedt RTL Nieuws in De Stemming per week aandacht aan een steeds wisselend actueel thema, of gaat het met analyses dieper in op heersende tendensen. Daarbij kan bijvoorbeeld de vraag centraal staan wat nu precies van invloed is op het stemgedrag. Bepalen kiezers hun stemgedrag op grond van politieke issues? Of staan juist persoonlijke voorkeuren voor partijen of personen centraal? En wat is het oordeel van de kiezer over de prestaties van de lijsttrekkers in de aanloop naar de op handen zijnde Tweede Kamer-verkiezingen. Vanaf aanstaande maandag volgt op deze en andere prangende vragen antwoord in De Stemming, bij RTL Nieuws.

Uitzending: RTL4, 'De Stemming' bij 'RTL Nieuws', wekelijks vanaf maandag 28 augustus, tussen 19.30 en 20.00 uur.

Bij publicatie of verspreiding de bron TNS NIPO/ RTL Nieuws vermelden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Remco Frerichs (tel: 020 522 54 79) of Peter Kanne (tel: 020 522 59 24).