E.on benelux holding b.v.

PERSBERICHT

E.ON steunt verkiezing De Capelse Cultuurkids voor basisscholen

Rotterdam, 28 augustus 2006 ] E.ON Benelux ondersteunt in het schooljaar 2006-2007 een nieuwe cultuurwedstrijd voor lagere scholen in Capelle aan den IJssel. De wedstrijd is een activiteit van de CultuurWijzer, die kinderen van de basisscholen in contact brengt met lokale kunst- en cultuurinstellingen. E.ON Benelux - gevestigd in Rotterdam, op de grens met Capelle aan den IJssel - geeft hiermee uitdrukking aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vandaag werd de samenwerking tussen beide partijen bezegeld met de ondertekening van een overeenkomst.

De Cultuurwijzer biedt basisschoolleerlingen jaarlijks een overzicht van het cultuur- en kunstaanbod van de culturele instellingen in Capelle. Het aanbod maakt een verbinding tussen de onderwijsinstellingen en de culturele instellingen en sluit herkenbaar aan op de belevingswereld van het kind. De aanpak is succesvol gebleken. Intussen maken 24 van de 27 basisscholen in Capelle gebruik van de activiteiten van de Cultuurwijzer. Daarmee worden zo ]n 6000 leerlingen bereikt. De Cultuurwijzer wordt ondersteund door de Gemeente Capelle aan den IJssel.

De verkiezing, die het schooljaar 2006-2007 zal lopen, is bedoeld om leerlingen van de groepen 3 t/m 8 aan te moedigen om de ervaringen die ze via de Cultuurwijzer hebben opgedaan verder te verdiepen en uit te dragen. De verkiezing verloopt in drie stappen. In de herfst van 2006 vindt op de scholen die meedoen aan de Cultuurwijzer, een voorstelling plaats die kinderen laat kennis maken met zoveel mogelijk kunstvormen. In het voorjaar van 2007 zal op zeven plaatsen in Capelle een presentatie van de projecten van de deelnemende scholen worden gegeven. Een deskundige jury zal per school de projecten kiezen die meedingen naar de prijs op de eindmanifestatie. Deze zal in juni 2007 plaatsvinden in het Isala-theater. Tijdens deze manifestatie worden de winnende projecten opnieuw beoordeeld en zal een winnende slotact worden gekozen.

Op de E.ON-locatie is ook de innovatieve E.ON-centrale RoCa gevestigd, die elektriciteit produceert voor het openbare net en warmte voor het stadsverwarmingsnetwerk. Daarnaast levert de RoCa-centrale warmte en CO2 aan tuinders in het kassengebied ten noorden van Rotterdam.

Met de ondersteuning van de Cultuurwijzer geeft E.ON Benelux uiting aan haar maatschappelijke en culturele betrokkenheid bij de directe omgeving van het bedrijf. Met de ondersteuning is een bedrag van ] 50.000 gemoeid. Daarnaast zijn medewerkers van E.ON Benelux betrokken bij de uitwerking van de wedstrijd en de beoordeling van de deelnemende projecten.

Maatschappelijke betrokkenheid is één van de centrale waarden van E.ON.


Noot voor de redactie,