Politie Groningen

Maandag 28 augustus 2006

Provincie Groningen, 28-08-2006

Groningen: ramkraak bij supermarkt

Met een gestolen auto is zondagnacht aan de Zuiderweg in Groningen een ramkraak gepleegd. Met de auto is ingereden op de schuifdeuren aan de voorzijde van de winkel. Uit de winkel zijn vervolgens diverse goederen weggenomen. De kraak is gepleegd door twee personen, die wisten te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: banden autos lek gestoken

In de Oosterhamriklaan en de Soendastraat in Groningen zijn zaterdagnacht van zeker vijftien autos de banden lek gestoken. Een aantal eigenaren heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: vrachtwagenchauffeur in overtreding

Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Meppel is zondagmiddag op de Ossenmarkt in Groningen bekeurd. Het was de politie opgevallen dat de man moeilijk met zijn voertuig door de bochten kwam. Bij meting bleek dat de vrachtwagen met oplegger te lang was. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij controle bleek bovendien dat de man te weinig rust had genomen. Hiervan wordt een boeterapport opgemaakt.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zondagnacht een 46-jarige inwoner van Groningen bekeurd voor het rijden onder invloed. De man trok de aandacht van een politiesurveillance, toen hij een geslotenverklaring in de Haddingestraat negeerde. Bij controle bleek dat man te diep in het glaasje had gekeken. Op het bureau leverde een ademanalyse een resultaat van 1,8 promille op. De man mocht het politiebureau verlaten nadat hij zijn rijbewijs had ingeleverd en er proces verbaal was opgemaakt.

Haren: alcomobilist tegen lantaarnpaal

Een 58-jarige automobilist uit Haren is zondagavond aan de Kerkstraat in zijn woonplaats tegen een lantaarnpaal aangereden. Bij controle bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees een ademanalyse een alcoholpromillage van ruim 1 promille uit. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: alcomobilist opnieuw tegen de lamp

Een 28-jarige automobilist uit Winschoten moest zondagochtend zijn rijbewijs inleveren. De man was eerder die nacht aangehouden voor rijden onder invloed en met een rijverbod naar huis gestuurd. s Ochtends kwam er bij de politie opnieuw een melding over deze man binnen. Een automobilist die achter hem reed zag dat hij al slingerend de vangrail had geraakt. Later gaf hij een forse ruk aan het stuur, waardoor de auto om zijn eigen as draaide. De politie kon de bestuurder aanhouden. Bij controle bleek hij nog altijd onder invloed te zijn. Uit de ademanalyse bleek een alcoholpromillage van 0,6 promille. Aangezien het de tweede keer die nacht was, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Kolham: fietser op de N387

De politie heeft zondagnacht een 58-jarige fietser uit Hoogezand aangehouden. De fietser reed slingerend en zonder licht over de hoofdrijbaan van de N387. Bij controle bleek de man te diep in het glaasje gekeken te hebben. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalysetest. De politie maakt hiervoor proces-verbaal op. Na verhoor mocht de man het bureau verlaten.

Marum: aanrijding met alcohol

Op de Randel veroorzaakte zondagmiddag een 53-jarige man uit Marum met zijn auto een botsing met een zwerfkei en lantaarnpaal. Na de aanrijding reed de bestuurder weg. De man kon bij zijn woning in Marum worden aangehouden. Daarbij bleek dat de verdachte alcohol had gedronken. Hij weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Bij de aanhouding pleegde de verdachte heftig verzet. Uiteindelijk werd hij meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de Marumer is proces-verbaal opgemaakt.

Vlagtwedde: botsing na alcoholgebruik

Op de Hogebrugweg in Vlagtwedde veroorzaakte zondagavond een 54-jarige automobilist uit Bourtange een aanrijding met de auto van een 55-jarige inwoner van Winkel. De man uit Bourtange verleende geen voorrang aan de van rechts komende automobilist. Bij onderzoek bleek dat de 54-jarige verdachte ook alcohol had genuttigd. Een blaastest gaf aan dat de man ruim 1.35 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Tegen hem is door de politie proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van de aanrijding en het rijden onder invloed.

Westerbroek: botsing met bromfiets

Op de Rijksweg in Westerbroek raakte zondagavond een 17-jarige bromfietser uit Kropswolde gewond. De jongen werd aangereden door een 46-jarige inwoner van Groningen, die vanuit een uitrit de weg wilde oprijden. De bromfietser kwam door de botsing ten val en moest met beenletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De politie maakt proces verbaal op.

Uithuizermeeden: vrouw met auto in sloot

Op de Paapstilsterweg raakte een 28-jarige inwoonster van Groningen met haar auto van de weg in een sloot. De vrouw bleek vermoedelijk door alcohol gebruik van de weg te zijn geraakt. Zij liep geen verwondingen op, maar moest wel een blaastest afleggen op het politiebureau. Daar bleek dat de vrouw ruim 1.4 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingenomen en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1532, aantal overtredingen: 106, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 260, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1176, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 657, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.