Politieberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 28-08-2006

Onderzoek mishandeling Harmelen

HARMELEN - Op de Meerkoet in Harmelen is zondag 6 augustus een 16-jarige jongen mishandeld.

De jongen fietste op zondag 6 augustus tussen 12.30 en 12.45 uur op een fietspad aan de Meerkoet richting het centrum en werd ingehaald door twee jongens op bromfietsen. De jongens reden de 16-jarige jongen klem en sloegen of trapten hem in zijn rug.

Signalementen

Verdachte 1: Blanke jongen ongeveer 1.75 meter lang, zwart krullend haar met veel gel. Hij droeg een bruin bomberjack met bontkraag en een legerbroek. Reed op een zwarte bromfiets met een sticker van een vossenkop met een wit oog.

Verdachte 2: Blanke jongen van ongeveer 1.65 meter lang, eivormig gelaat. Hij droeg een bruin bomberjack met grijze bontkraag, legerbroek en een Lonsdalepetje. Reed op een zilverkleurige bromfiets met geel en groen aan de zijkanten.

Kort na de mishandeling meldde zich een onbekend gebleven getuige die aangaf te weten wie de belagers waren. De politie heeft de mishandeling in onderzoek en is op zoek deze getuige, of anderen. Hen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Aangehouden na kopstoot

WOERDEN Een 28-jarige man uit Woerden is aangehouden na het geven van een kopstoot.

Een 16-jarige jongen uit Woerden meldde zich zondag omstreeks 15.25 uur op het politiebureau. Hij had kort daarvoor op de Rubenslaan een kopstoot gekregen van een automobilist, na een verkeersconflict. De jongen miste enkele stukjes van zijn tanden en deed aangifte. Agenten stelden direct een onderzoek aan de hand van een gedeelte van het kenteken van de verdachte, maar dit bleek niet meer nodig. De 28-jarige Woerdenaar kwam zichzelf melden op het politiebureau. Hij is aangehouden, verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.