The Lion King volledig uitverkocht

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 10 augustus 2006

THE LION KING VOLLEDIG UITVERKOCHT
Beauty and the Beast opvolger in Fortis Circustheater

Het grootste theaterspektakel ooit is uitverkocht. Vanmorgen werd het 1.749.000ste en tevens laatste kaartje via TopTicketLine verkocht. Na ruim 1.000 voorstellingen en nog 22 te gaan, speelt de cast op 27 augustus de laatste voorstelling. The Lion King maakt plaats voor de musical Beauty and the Beast. Deze musical zal na een zeer succesvolle tour vanaf 15 september 2006 slechts enkele maanden te zien zijn in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Joop van den Ende Theaterproducties besloot in 2004 een zeer speciale voorstelling te produceren, ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het Circustheater. Producent Erwin van Lambaart: 'We hebben er geen moment aan getwijfeld dat dat The Lion King moest zijn. Een dergelijk theaterspektakel maak je als producent maar een keer in je leven.' The Lion King is sinds de première op 4 april 2004 omarmd door het Nederlands publiek. Avond aan avond speelt de cast voor uitverkochte zalen.Wereldwijd ontving dit theaterspektakel diverse onderscheidingen waaronder zes Tony Awards. In Nederland heeft The Lion King drie John Kraaijkamp Musical Awards ontvangen waaronder die voor Beste Creatieve Prestatie en de ANWB Publieksprijs voor Beste Grote Musical van het Jaar 2005.

Visueel en muzikaal theaterspektakel
The Lion King is over de gehele wereld in zeven verschillende landen en negen verschillende theaters te zien.Wereldwijd brachten ruim 34 miljoen mensen een bezoek aan dit visuele en muzikale theaterspektakel. The Lion King beleefde haar wereldpremière op Broadway op 13 november 1997. Julie Taymor creëerde in The Lion King de levendige Afrikaanse dierenwereld op het toneel door het danstheater te combineren met de oeroude kunst van het masker-en poppenspel. Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgden samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten.

Beauty and the Beast
Beauty and the Beast, de musical die dit jaar de titel Musical van het Jaar kreeg, zal vanaf 15 september te zien zijn in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Dit theatersprookje voor alle leeftijden beleeft op 22 september haar première in dit theater. De voorstelling, met onder anderen Chantal Janzen, Stanley Burleson en Carlo Boszhard in de hoofdrol, heeft dan al bijna 380.000 bezoekers gehad in zestien steden in het land.


Noot voor de redactie,