Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 34

(24-08-2006) Bekendmakingen Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- A.P. Smink voor het afsluiten van de entree van de woning op het perceel Molenstraat 38 te Strijen (ontvangen 17 augustus 2006).
- W.J. Snijdoodt voor het gedeeltelijk veranderen van de voorgevel op het perceel Van Gaesbeekstraat 4 te Strijen (ontvangen 21 augustus 2006).

- R.D. Vledder voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde op het perceel Binnensingel 82 te Strijen (ontvangen 22 augustus 2006).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- P.W. Biesheuvel voor het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Molenstraat 56 te Strijen (ontvangen 10 augustus 2006).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning tweede fase ontvangen van:
- J.H. Baalman voor het verbouwen van een schuur tot woning met schuur op het perceel Havenstraat 71 te Strijensas (ontvangen 14 augustus 2006).

- J. Engels voor het verbouwen van een schuur tot woning met schuur op het perceel Havenstraat 69 te Strijensas (ontvangen 14 augustus 2006).

Aanvraag om sloopvergunning ontvangen van:

- J.H. Baalman voor het slopen van asbesthoudende dakplaten op het perceel Havenstraat 71 te Strijensas (ontvangen 14 augustus 2006).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Ontwerpbesluit betreffende het vaststellen van de bodemkwaliteitskaart en bodembe¬heer¬plan Hoeksche Waard:

Burgemeester en wethouders van Strijen overwegen het volgende :

Het Bouwstoffenbesluit (1 juli 1999) regelt het omgaan met bouwstoffen, waaronder grond, en stelt eisen en randvoorwaarden voor het hergebruik in werken van bouwstoffen. Hergebruik van (licht) verontreinigde grond als bodem is onder het Bouwstoffenbesluit niet toegestaan. In de Mi¬nisteriële Vrijstellingsregeling Grondverzet worden, onder voorwaarden, vrijstellingen ver¬leend op het Bouwstoffenbesluit ten aanzien van de toepassing van grond. Hierdoor is het moge¬lijk om licht verontreinigde grond toe te passen als bodem. Hergebruik van die grond als bodem mag uit¬sluitend plaatsvinden in een gebied waarvoor een bodemkwaliteitskaart is vervaardigd en waar¬voor een bodembeheerplan is opgesteld.

Volgens artikel 5 van de Ministeriële Vrijstellingsregeling Grondverzet moeten het bodembeheer¬plan (BBP) en de bodemkwaliteitskaarten (BKK's) door burgemeester en wethouders worden vastgesteld voordat het in het bodembeheerplan beschreven beleid tot uitvoering kan worden gebracht.

De gemeenten in de regio Zuid-Holland zuid zijn voornemens om van de bovenstaand geschetste vrijstellingsmogelijkheid gebruik te maken. Daarvoor is een Bodemkwaliteitskaart vervaardigd en is er een Bodembeheerplan opgesteld. De gemeente Strijen is voornemens om de BKK en het BBP vast te laten stellen door het college om zodoende gebruikt te kunnen maken van de Mini¬steriële Vrijstellingsregeling Grondverzet.

Op grond van vorenstaande overwegingen zijn burgemeester en wethouders voornemens om een besluit te nemen inhoudende het ongewijzigd overnemen en vaststellen van de bodemkwa¬liteits¬kaart en bodembeheerplan Hoeksche Waard.

De ter zake zijnde stukken liggen van 28 augustus 2006 tot en met 9 oktober 2006 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2. Een ieder wordt ge¬du¬rende de ter inzage termijn in de ge¬legen¬heid gesteld om een zienswijze over het ontwerp¬be¬sluit in te dienen. Schriftelijke ziens¬wijzen kunt u zenden aan het college van burgemeester en wet¬houders, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u een afspraak maken met de afde¬ling ROWM. Na afloop van de ter inzage termijn zal het college van burgemeester en wethouders - met in acht name van de ingekomen zienswijzen - een definitief besluit nemen.

Strijen, 25 augustus 2006
burgemeester en wethouders van Strijen.

Wet milieubeheer:
Op 2 mei 2006 is een aanvraag ingevolge de Wet milieubeheer ingediend door Hoveniersbedrijf Den Tuinder om vergunning voor het uitbreiden en/of wijzigen van een hoveniersbedrijf op het perceel Mookhoek 117 te Mookhoek. De verleende vergunning komt overeen met de ontwerp-beschikking, zoals deze ter inzage heeft gelegen, aangezien er geen mondelinge of schriftelijke zienswijzen naar voren zijn gebracht. De aanvraag, het besluit en de overige van belang zijnde stukken liggen van 28 augustus 2006 tot en met 9 oktober 2006 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Wij herinneren belanghebbenden, voor zover nodig, aan het bepaalde in hoofdstuk 20 van de Wet milieubeheer en hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht op grond waarvan gedurende de periode waarin de beschikking ter inzage ligt, beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroepschrift moet in 2-voud worden ingediend. Indien beroep wordt ingesteld kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

Dordrecht, 25 augustus 2006
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid

Algemene Wet Bestuursrecht Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Gedoogbesluit verleend aan:

- De heer R. Verloop en mevrouw J.W. Homburg voor het gebruik van de schuur op het perceel Keizersdijk 153 voor het verlenen van mantelzorg aan mevrouw M.Verloop-Chauby (verzonden 10 augustus 2006).

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- J. Hemelop voor het gedeeltelijk vergroten van de schuur op het perceel Kievitstraat 13 te Strijen (verzonden 24 augustus 2006).
- P.C. van der Hout voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning op het perceel Wilhelminastraat 4 te Strijensas (verzonden 24 augustus 2006).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- A.D. Nelemans voor het vergroten van de slaapkamer en de badkamer d.m.v. het plaatsen van een dakopbouw aan de achterzijde van de woning op het perceel Prins Clausstraat 8 te Strijen (verzonden 24 augustus 2006).

- Struik en Hamerslag B.V. voor het gedeeltelijk veranderen van de gevel van de opslagruimte op het perceel Industriestraat 4 te Strijen (verzonden 24 augustus 2006).

- ABN AMRO Bank voor het plaatsen van lichtreclame op het perceel Trambaan 4 te Strijen (verzonden 24 augustus 2006).
- F.J. de Wit voor het plaatsen van een houten (opzet) zwembad op het perceel Oudendijk 92 te Strijen (verzonden 24 augustus 2006).

Een vergunning voor het houden van een evenement is verleend aan:
- Dienst Landelijk Gebied Regio West, postbus 19275 te Den Haag voor het organiseren van activiteiten ten behoeve voor de opening van het recreatiegebied APL-polder ter hoogte van de Buitendijk te Strijensas van 28 augustus tot en met 2 september 2006 (verzonden 15 augustus 2006).

Een vergunning voor het houden van een wedstrijd met voertuigen is verleend aan:

- Autotrekteam No Mercy, p/a de heer P. van Pelt, Wielweg 6 te Strijen voor het organiseren van een Autotrek op 1 september 2006 van 17.00 uur tot 22.00 uur (verzonden 23 augustus 2006).

Een vergunning voor het gebruik van de openbare weg is verleend aan:
- Mevrouw L. Paaij, Roerdompstraat 14 te Strijen voor het houden van een straatbarbecue op 26 augustus 2006 van 17.00 uur tot 24.00 uur op de parkeerplaatsen ter hoogte van de garageboxen van Roerdompstraat 12 tot en met 22 te Strijen (verzonden 24 augustus 2006).

Een ontheffing voor het gebruik van muziek is verleend aan:
- Mevrouw L. Paaij, Roerdompstraat 14 te Strijen voor het gebruik van geluidsapparatuur tijdens een straatbarbecue op 26 augustus 2006 van 17.00 uur tot 24.00 uur op de parkeerplaatsen ter hoogte van de garageboxen van Roerdompstraat 12 tot en met 22 te Strijen (verzonden 24 augustus 2006).

Een ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet is verleend aan:

- De heer A. Versendaal, Oud Bonaventurasedijk 54a te Strijen voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken tijden het Country-style evenement op 2 september 2006 op de locatie het Molenschaar te Strijen (verzonden 23 augustus 2006).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 verleend aan:

- A.W.B. Sierhekken en Astrid Boer "Skelters en Buitenspeelgoed" voor het vestigen van een bedrijf in sierhekken, poorten en andere sierstukken en de verkoop van skelters, traptractoren en trampolines op het perceel Christiaan Huygensstraat 8 te Strijen.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na verzending van het besluit (24 augustus 2006) een beroepschrift indienen bij rechtbank Dordrecht, postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Het indienen van een beroepschrift is alleen mogelijk voor belanghebbenden die ook een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht. Daarnaast kan een beroepschrift ingediend worden door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht. In het beroepschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er een beroepschrift bij de rechtbank ingediend. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het beroepschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook een beroepschrift is ingediend. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Voor zowel het beroepschrift als voor het vragen van een voorlopige voorziening worden kosten in rekening gebracht (griffierechten).

Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.