Gemeente Schiedam


Nieuw seizoen bij de muziekvereniging "Harpe Davids"-Schiedam

Bij de chr. muziekvereniging "Harpe Davids" zijn deze week de eerste repetities na de zomervakantie weer begonnen. De vereniging bruist ook dit seizoen van de activiteiten. Voor het najaar 2006 staan weer diverse optredens in Schiedam en omstreken op het programma. Als eerste organiseert de een rommelmarkt die a.s. zaterdag 26 augustus op het Bachplein gehouden zal worden. Tijdens de opening zullen diverse leden van de twirlteams "The Yellow Rainbows" van de vereniging optreden. Het harmonieorkest o.l.v. Jos den Boer en het B-orkest zullen op zaterdag 7 oktober een concert verzorgen in de Grote Kerk te Schiedam. Daarnaast staat in het kader van het jubileum een concertreis voor het harmonieorkest naar Oostenrijk op het programma. De drumfanfare zal als Zwarte Pieten Band van "Harpe Davids" op 18 november zich weer laten zien tijdens de intocht van Sint-Nicolaas in Schiedam. Om alle activiteiten goed te kunnen uitvoeren is een voldoende aantal leden voor de diverse afdelingen van Harpe Davids uiteraard noodzakelijk.

De vereniging heeft vooral behoefte aan leerlingen en gevorderde muzikanten die een koperen blaasinstrument bespelen: trompet/trombone etc. Daarnaast zijn alle anderen belangstellenden voor het orkest, B-orkest (opleidingsorkest) en drumfanfare van harte welkom. Indien voorradig wordt een goed muziekinstrument gratis ter beschikking gesteld. Meisjes vanaf 6 jaar kunnen zich aanmelden als majorette/twirlster van de twirlteams "The Yellow Rainbows" van Harpe Davids. Belangstellenden kunnen een maand zonder enige verplichting repetities bij een of meerdere afdelingen meemaken en zo te wennen aan de goede sfeer binnen de vereniging.

Voor meer informatie over de vereniging en/of over de muziekcursussen, tel (010) 4491591. Het verenigingsgebouw bevindt zich aan het Nijhoffplein 20 te Schiedam-Noord of www.harpedavids.nl en secretariaat@harpedavids.nl.