Gemeente Eersel


Nieuwsberichten


14-08-2006
De Gemeente Eersel vertoont haar kunsten

De Gemeente Eersel heeft beeldende kunst in haar bezit. Sommige stukken ervan kunt u zijn tegengekomen in een openbaar gebouw. De meeste kunst staat echter opgeslagen op de grote zolder van het gemeentehuis. Door deze expositie maakt de Adviescommissie Beeldende Kunst de kunstwerken weer zichtbaar en bespreekbaar. Het voormalige gemeentehuis waar de Schoolbegeleidingsdienst (SBD) al jaren lang huist en kunst exposeert onder de titel "Kunst aan de Markt", biedt nu onderdak aan een fraaie selectie uit de BKR kunst en andere stukken. Er zijn kunstwerken van onder meer: Matthieu Brekelmans, José Houbraken, Karel Tomei, Jean Nies, Geus Holst, Ad Snieders, Toon Terplak en Ton Pape.

Naast de normale openstelling van de SBD/Kunst aan de Markt (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) worden drie activiteiten georganiseerd :

Opening van de expositie.
Zondag 3 september om 14.00 uur opent Burgemeester Mevr. H. Houben-Sipman de tentoonstelling in aanwezigheid van genodigden en belangstellenden.
Het Kempen Swing Combo zal de middag muzikaal opluisteren.

Discussieavond over kunstparticipatie.
Dinsdag 3 oktober om 20.00 uur wordt een discussieavond georganiseerd voor uitgenodigde Eerselse kunstenaars en belangstellenden. Een forum van deskundigen en een gespreksleider bespreken de onderwerpen : kunstinstellingen, kunstbeleid, kunstenaars,
samenwerking en participatie.

Voorlichtingsmiddag over geëxposeerde kunstwerken en hun kunstenaars. Zondag 5 november, vanaf 14.00 uur staat in het teken van voorlichting over de getoonde kunst voor iedereen. Op ieder heel uur wordt een inleiding gehouden over een aantal te bekijken werken. Voor dit doel hebben we erfgenamen of relaties van de kunstenaars uitgenodigd. U krijgt daardoor interessante informatie over kunstwerken en makers.

De expositie is te bezichtigen van 3 september t/m 15 december 2006. Uiteraard is er tijdens kantooruren voor groepen en scholen de mogelijkheid tot georganiseerd bezoek.

Kunst aan de Markt,
Markt 28, 5521 AN, Eersel
Telefoon 0497 515224
info@dekempensbd.nl

Adviescommissie Beeldende Kunst v/d Gemeente Eersel