Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



RICOH NATIONALE TENNIS KAMPIOENSCHAPPEN IN AMSTERDAM

Direct geplaatste spelers Ricoh NTK bekend

Van maandag 14 tot en met zondag 20 augustus vinden op de gravelbanen van tennispark Gold Star in Amsterdam de Ricoh Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK) plaats. Zojuist is bekend gemaakt welke tien dames en heren zich rechtstreeks hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi. In onze hoofdstad strijden in totaal zestien dames en zestien heren in het enkelspel om de nationale titel. Naast het enkelspel wordt ook gespeeld in het dames-, heren- en gemengddubbelspel.

Rechtstreeks geplaatste spelers

Dames Woonplaats Heren Woonplaats

Linda Sentis Haarlem Jesse Huta Galung Hillegom
Stephanie Gomperts Utrecht Robin Haase Den Haag
Mariëlle Hoogland Mijdrecht Dennis van Scheppingen Wilnis Marrit Boonstra Almere Marcus Hilpert Den Haag
Kelly de Beer Purmerend Paul Logtens Rotterdam
Selma Andrade Rotterdam Nick van der Meer Amsterdam Danielle Harmsen IJmuiden Eric Reuijl Den Haag
Olga Kaloesnaja Berlicum Jasper Smit Volendam
Nicole Thijssen Naaldwijk Igor Sijsling Amsterdam
Chayenne Ewijk Abbenbroek Michel Koning Oosthuizen

Bovenstaande tien spelers en speelsters worden op basis van hun positie op de KNLTB ranglijst direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. De beste vier dames en heren van het kwalificatietoernooi, dat op maandag 14 en dinsdag 15 augustus wordt gespeeld, plaatsen zich eveneens voor het hoofdtoernooi. Ook neemt de kampioen van de Lotto Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) tot en met 18 jaar bij zowel de meisjes als jongens deel aan de Ricoh NTK. De Lotto NJK vinden de week voorafgaand aan de Ricoh NTK plaats. De laatste plek in het hoofdtoernooi wordt vergeven door middel van een wildcard. In een later stadium maakt de KNLTB bekend aan wie deze wildcard wordt toegekend.

Speeltijden
Van maandag tot en met woensdag wordt er gespeeld vanaf 10.00 uur. Op de overige dagen beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. De finales damesenkelspel en gemengddubbelspel vinden plaats op zaterdag 19 augustus. Op zondag 20 augustus staan de finales herenenkelspel, damesdubbelspel en herendubbelspel op het programma.

Loting
De loting voor het herenenkelspel en damesenkelspel vindt plaats op dinsdag 15 augustus om 15.00 uur in het clubhuis van tennispark Gold Star aan de Gustav Mahlerlaan 20 in Amsterdam. Voor meer informatie over de Ricoh NTK kijkt u op knltb.nl.