KNHS


Ruiterteamverkiezing tijdens Olympisch Hippisch Sportgala 29/6/2006

ERMELO (KNHS) - Op maandag 14 augustus vindt de vijfde editie van het Olympisch Hippisch Sportgala plaats in Hotels van Oranje in Noordwijk. Dat is aan de vooravond van de Wereldruiterspelen die van 20 augustus tot en met 3 september plaatsvinden in Aken.

Tijdens het Sportgala zal de Nederlandse top van de paardensport en een groot aantal gasten aanwezig zijn. Naast een feestelijk programma met een overheerlijk diner, fantastische sportbeelden, muziek en show vindt tijdens deze avond ook de huldiging van de Sportgala-titel Ruiterteam van het Jaar plaats.

Voor de titel heeft de commissie, bestaande uit de deelnemende ruiters en menners aan de Wereldruiterspelen en diverse officials, een vijftal teams uitgekozen die in aanmerking komen voor de titel. Tijdens het Olympisch Hippisch Sportgala zal bekend worden of het de Senioren springen, de Senioren dressuur, de Junioren springen, de Junioren dressuur of de Young Riders dressuur zijn die met het zilveren OHS-speldje naar huis gaan. De ruiterteams zijn geselecteerd naar aanleiding van hun fantastische prestaties tijdens de Europese Kampioenschappen 2005 in San Patrignano.

Voor uitgebreide informatie kunt u kijken op www.sportgala.nl.