Politie Drenthe

Zondag

Assen, 13-08-2006

Man aangehouden na doorrijding na aanrijding
VALTHE De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige jongeman uit Musselkanaal aangehouden. De jongeman wordt er van verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt aan de Weerdingerweg in Valthe. Na de aanrijding zou de verdachte zijn doorgereden. De toedracht: rond 18.30 uur reed een 71-jarige man uit Papendrecht over de Weerdingerweg. Plotseling ziet de man in zijn achteruitkijkspiegel een auto met hoge snelheid van achteren aan komen rijden. Na een rempoging botste de achterligger alsnog op de man. De bestuurder reed vervolgens door. Op basis van getuigenverklaringen wist de politie later op de avond de verdachte aan te houden. Deze is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-170242)

Motorrijder komt ten val
ASSEN Een 40-jarige motorrijder uit Veendam is zaterdagmiddag op de Witterhaar met zijn motor onderuit gegaan in een bocht. De man is per ambulance met rugklachten vervoerd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De motor is afgesleept. (BPS 06-170220)

Politie zoekt getuigen inbraak in bedrijf
HOOGEVEEN Bij een bedrijf an de Zeppelinstraat is zaterdag ingebroken. Uit het pand zijn diverse bosmaaiers weggenomen. De schade bedraagt enkele duizenden euros. Door een deur te forceren wist men binnen te komen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (BPS 06-170197)

Burgers regelen verkeer na aanrijding
PEIZE De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een aanrijding met letsel op de Bunnerveenseweg/Achteromweg. Los van de aanrijding, zouden de betrokkenen ook nog ruzie hebben. Ter plaatste troffen agenten enkele autos die kris kras verspreid op de kruising stonden. Gelukkig was een aantal burgers tijdelijk bezig met het regelen van het verkeer. De toedracht van het ongeval zou als volgt zijn. Een 67-jarige man uit Apeldoorn reed vanaf de Achteromweg de Bunnerveenseweg op. Hierbij zag hij een 76-jarige bestuurder uit Tolbert, die vanaf Vries kwam, over het hoofd. Een botsing aan de voorzijde van de autos was het gevolg. De auto van eerstgenoemde bestuurder kwam enkele tientallen meters verderop in de richting van Roden tot stilstand. De andere auto kwam in de berm tot stilstand. Twee motorrijders die uit de richting van Roden kwamen, konden nog maar net de aanrijding ontwijken. Van de bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. De bestuurder uit Tolbert is met diverse klachten naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. (BPS 06-170237)

Op de bromfiets zonder helm leidt tot ernstig hoofdletsel ZORGVLIED Een 38-jarige man uit Wateren raakte zaterdagavond ernstig gewond aan zijn hoofd. De man reed op de Ruyter de Wildtlaan samen met een andere bromfietser. Op een bepaald moment kwam het spatbord van het voorwiel tegen het wiel waardoor deze blokkeerde. De man, die geen helm droeg, kwam ten val en is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De bromfietser was niet verzekerd. (BPS 06-170247)

Frontale botsing tussen twee autos leidt tot letsel BEILEN Een 48-jarige man uit Franeker reed zaterdagavond rond 20.30 uur over de N381 richting Drachten. Bij hem in de auto zaten zijn vrouw en kinderen. Uit tegengestelde richting komt een 31-jarige man uit Coevorden, bij hem in de auto zitten vier mensen. Deze man slaat linksaf en wil de A28 oprijden in de richting van Assen. Daarbij ziet hij de andere bestuurder over het hoofd, met als gevolg een frontale botsing. Een 41-jarige vrouw uit Franeker raakt bekneld en wordt later met onder meer beenletsel naar het Emmer ziekenhuis gebracht samen met haar dochtertje. De inzittenden van de auto die in de richting van Assen reed, zijn allen afgevoerd naar het ziekenhuis in Assen, behalve de bestuurder. Hij is naar het Emmer ziekenhuis gebracht. (BPS 06-170287)

Aanvulling persbericht ernstige ongeval A28 bij Eelde EELDE De bestuurder die in de nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond raakte is een 34-jarige man uit Den Helder. Een 38-jarige man uit Heiloo en een 36-jarige man uit Heerhugowaard zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Op dit moment is zijn toestand nog onbekend, evenals de toedracht van het ongeval. De weg is in de loop van de nacht weer vrijgegeven. (BPS 06-170339)

Onder invloed op de weg
EMMEN Agenten hebben zaterdagavond een 25-jarige man uit Emmen aangehouden op de Rondweg. De man reed onder invloed en blies op het bureau 490 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-170249)

WAPSE Agenten werden in de nacht van zaterdag op zondag gebeld door omstanders. Er zou een man, die onder invloed verkeerde, met zijn 2-jarig dochtertje in de auto zijn gestapt. De man is uiteindelijk bij Havelte aangehouden. Zijn dochtertje is tijdelijk elders ondergebracht. Op het bureau blies de man 515 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-170330)

Politie onderzoekt inbraken in bedrijven

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de Oosterbracht. Uit het pand is onder meer geld weggenomen. Door een raam te vernielen wist men binnen te komen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. (BPS 06-170125)
EMMEN Zaterdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Vasco da Gammastraat. Uit het pand is ondermeer een monitor weggenomen. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. Er is aangifte gedaan door de eigenaar. (BPS 06-170288)
EMMEN Zaterdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Waanderweg. Uit het bedrijf is onder meer een computer weggenomen. Men wist via het raam binnen te dringen. Ook in deze zaak is aangifte gedaan. (BPS 06-170303)

Mensen die beschikken over meer informatie over deze inbraken, worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

Man aangehouden wegens vernieling
EMMER COMPASCUUM Agenten hebben zaterdagavond een 32-jarige man uit Winterswijk aangehouden aan de Bargweg. De man zou daar een ruit van een voordeur hebben ingeslagen. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-170309)

Man aangehouden wegens mishandeling
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Hoogeveen aan de Hoofdstraat aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 34-jarige plaatsgenoot. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De 34-jarige man deed aangifte. (BPS 06-170327)

Aangifte van mishandeling
ASSEN Een 18-jarige jongen uit Assen deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van mishandeling. Hij zou in een café aan de Groningerstraat door iemand zijn gestoken met een bierglas. Een ruzie tussen twee groepen zou de aanleiding zijn geweest. De politie heeft de zaak in onderzoek. (BPS 06-170296)

Olielampje mogelijk oorzaak woningbrand
EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag was er brand in een woning aan de Dillen. De politie trof de bewoners buiten op straat aan. Zij waren op visite bij de buren en toen zij thuis kwamen zagen ze brand in de kamer. Er werd direct 112 gebeld en de bewoner is alvast gaan blussen. De brandweer heeft de brand uiteindelijk gedoofd. Mogelijk was een brandend olielampje de oorzaak van de brand. (BPS 06-170355)

Dronken man zonder legitimatiebewijs aangehouden EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 32-jarige man uit Emmen aangehouden op het Marktplein. De man zou zich hinderlijk op straat hebben gedragen. Hij liep met een bierfles in de hand en verkeerde onder invloed. De man kon zich niet legitimeren en is aangehouden. Hij is ingesloten. (BPS 06-170272)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 36 1280.